BNR: Monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu, lansată în circuitul numismatic

239
BNR: Monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu, lansată în circuitul numismatic - 1-1699862409.jpg

Articole de la același autor

Banca Naţională a României lansează, luni, 13 noiembrie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Monicăi Lovinescu.

Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, iar aceasta are o formă rotundă, cu un diametru de 37 mm şi o greutate de 31,103 grame.

Aversul monedei redă un microfon de studio de radio şi o carte, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele şi anii între care a trăit Monica Lovinescu „1923” şi „2008”, reprezentaţi în jurul unui element de design ce simbolizează activitatea de om de radio şi scriitor al acesteia.

„Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BNR.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1554 secunde