Boc: Este risc major de delocalizare a unor multinaționale. Trebuie atrase alte investiții

364
Boc: Este risc major de delocalizare a unor multinaționale. Trebuie atrase alte investiții - emilboc-1317282524.jpg

Premierul Emil Boc le-a spus miniștrilor că există un risc major de delocalizare a unor investiții multinaționale din România, deoarece criza economică accentuează competiția globală, și că Guvernul trebuie să fie pregătit ca, într-o asemenea eventualitate, să atragă alte investiții străine în țară.

Avertismentul a fost lansat în ședința de ieri a Guvernului, unde premierul a anunțat că va prelua în coordonare directă Centrul Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine.

"Am observat că, dacă lăsăm mecanismul birocratic să își facă de cap, investitorii își iau intențiile și pleacă acasă, și iau banii cu ei de asemenea (...) Suntem într-o competiție globală, iar criza economică accentuează această competiție globală. Există risc major de delocalizare a unor investiții multinaționale din România sau din Europa și să plece în altă parte. Trebuie să avem grijă ca, într-o asemenea eventualitate, oricând să fim pregătiți să atragem alte investiții străine în România", a spus Boc miniștrilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1336 secunde