Buget mai mare pentru primăriile care vor să facă lucrări de cadastru

192
Buget mai mare pentru primăriile care vor să facă lucrări de cadastru - bugetde320demilioanedeleipentrup-1646247203.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a alocat, în anul 2022, peste 324 de milioane de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Lucrările de cadastru sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară pe sectoare cadastrale, în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI.

ANCPI lansează o nouă etapă de finanțare pentru înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Astfel, în cadrul Finanțării VIII, cele 2.350 de unități administrativ-teritoriale (UAT) eligibile au la dispoziție 324.344.942 de lei.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare, în termen de 60 de zile de la primirea înștiințărilor transmise de oficiile de cadastru și publicitate imobiliară. Durata contractelor de finanțare este de 18 luni.

După semnarea contractelor de finanțare, primăriile au la dispoziție alte 60 de zile pentru a încheia contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor.

În 2022, fiecare UAT poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

ANCPI va deconta între 84 și 364,56 de lei pe imobil (fără TVA), în funcție de gradul de dificultate a terenului și de gradul de acoperire cu construcții. Banii vor fi virați în conturile primăriilor după deschiderea noilor cărți funciare aferente imobilelor recepționate.

Până în prezent, ANCPI a înregistrat în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, prin PNCCF, circa 4,8 milioane de proprietăți.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste 4 miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional - aproximativ 313 de milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6238 secunde