Bursă, achiziţii, energie. INFO economic

121
Bursă, achiziţii, energie. INFO economic - 1-1710413491.jpg

Articole de la același autor

l Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis pe verde şedinţa de tranzacţionare de joi, 14 martie, iar rulajul se cifra la 3,4 milioane de lei după 50 de minute de la debutul tranzacţiilor.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,28%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o creştere de 0,25%. Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Armătura (+15%), COMCM Constanţa (+13,97%) şi Prebet (+8,45%).

l Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a înregistrat, anul trecut, 189 de tranzacţii finalizate, cu o valoare de 4,3 miliarde de euro, în scădere cu circa 20% faţă de 2022, când ajunsese la 5,2 miliarde de euro, potrivit unei analize realizate de PwC România.

Rezultatul de anul trecut a fost susţinut în mare parte de tranzacţia prin care grupul elen PPC a cumpărat Enel România, în valoare de 1,3 miliarde euro.

l România are o poziţie bună în drumul spre tranziţia verde, ca urmare a mixului său energetic echilibrat, tradiţiei, dar şi a potenţialului de eficienţă energetică şi de regenerabile, care încă este, poate, insuficient exploatat, a declarat Mara Roman, şefa-adjunctă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, la Energy Forum. Ea a punctat, totodată, că România dispune de fonduri europene de 1,4 miliarde de euro pentru tranziţia energetică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3355 secunde