Bursă, producţie auto, finanţare. INFO economic

105
Bursă, producţie auto, finanţare. INFO economic - 1-1681202854.jpg

Articole de la același autor

l Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de marţi, 11 aprilie, cu tranzacţii de 3,052 miliarde lei, efectuate în prima jumătate de oră de la debutul operaţiunilor. Conform BVB, valoarea obligaţiunilor este de 3,049 miliarde ei, iar cea a acţiunilor de 2,170 milioane lei.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, s-a apreciat cu 0,21%, iar indicele BET-Plus, ce arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a deschis în creştere cu 0,24%.

l România a consemnat, anul trecut, un record de producţie pentru sectorul auto, înregistrându-se peste 507.000 de unităţi fabricate în ţara noastră, a declarat, cu ocazia unei conferinţe de specialitate, Adrian Sandu, secretarul general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România. Potrivit acestuia, după 2020 şi 2021, ani ai pandemiei, în 2022 a revenit cererea de vehicule noi.

l Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, în cadrul unui eveniment organizat la Craiova, că în noul program de guvernare vor fi prevăzute mai multe scheme de finanţare pentru creştere industrială, în special în zonele în care industria e mai slab dezvoltată, pentru reducerea deficitului de balanţă comercială şi a decalajelor de dezvoltare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7149 secunde