Căldura s-ar putea scumpi cu până la 38% de la 1 ianuarie! Iată ce ne așteaptă

518
3
Căldura s-ar putea scumpi cu până la 38% de la 1 ianuarie! Iată ce ne așteaptă - caloriferul411366116350-1416831964.jpg

Articole recomandate

Căldura s-ar putea scumpi, de la 1 ianuarie, cu până la 38% pentru românii racordați la sistemul centralizat de încălzire "fără o intervenție imediată" a autorităților, a anunțat luni deputatul Iulian Iancu, președintele Comisiei de Servicii și Industrii. O familie de trei persoane într-un apartament cu două camere va ajunge să plătească la întreținere, de anul viitor, aproape 450 de lei pe lună, spune președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România.

Românii racordați la sistemul centralizat de încălzire ar putea plăti, de anul viitor, cu până la 38% mai mult pentru căldură dacă autoritățile nu vor interveni imediat cu modificări ale legislației, potrivit deputatului Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii.

Șeful ANRE, Nicolae Havrileț, a admis că de anul viitor există riscul ca românii care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire să plătească mai mult pentru căldură cu 28-38% comparativ cu românii care au centrale termice de apartament, ca urmare a liberalizării pieței la energie, astfel creându-se o discriminare între cele două categorii de consumatori. Havrileț a adăugat că se lucrează la o ordonanță prin care se va elimina această discrepanță, iar astfel cei racordați la sistemul centralizat nu vor plăti mai mult pe gigacalorie față de cei care au centrale de apartament. 


"La 1 ianuarie, în mod normal prin liberalizarea prețurilor, centralele termice producătoare de apă caldă și căldură, gaze naturale, ar trebui să crească prețul ca urmare a acestui proces. Ori, ar însemna o discriminare între consumatorii casnici: adică, consumatorii care dețin o centrală termică ar fi discriminat de vecinul său care beneficiză de căldură de la sistemul centralizat. Acest lucru trebuie realizat imediat, mai ales că la noi liberalizarea a fost prelungită până în 2021. Fără o intervenție imediată, prețul va crește", a spus luni deputatul Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii.

Citește mai mult...


Comentează știrea

Ciuarecu
24 noiembrie 2014
ala'n dala

Vad ca pe alte canale de media se transmite ca cei cu centrale de apartament vor plati mai mult cu 38% la gaze, deoarece se considera discriminare intre cei cu caldura centralizata si cei care au C.T.. Din cate vad, statul vrea sa jecmaneasca oricum. De unde se stie cat consuma un apartament pe caldura cu centrala termica si cat gaz consuma acelasi apartament pt. gatit. Inteleg, majoreaza cu 38% gazul chiar daca centrala porneste de cateva ori pe saptamana si pretul total al gazului consumat va fi majorat incluzand consumul pt. gatit la aragaz. Este deja o ironie. Cei din sistemul centralizat platesc pentru masinile noi ale RADET-ului, salariilor si arogantei. Preturi mari, infrastructura ceausista. Am o ideeee. Atunci sa majoram preturile combustibililor pentru cei care au masini cu consum redus!!! Pana la urma....cine ne-a pus sa ne nastem ?

daca il dati jos
24 noiembrie 2014
Boc e de vina

o sa revina pretul la gcal la nivelul din 2009. Concluzia: Sa te manance viermii Ma za re!

DODO
24 noiembrie 2014
nota de plata

Cu citi bani s-au papat in campanie de catre guvern ( mitele electorale ) se putea ,usor acorda subvetii si nu numai la caldura. Se pare ca a venit nota de plata, ca palmasii s-o achite , ca ei au bani de Dubai.Si astea deabea incep. Cite promisiuni pontoase vor mai fii viabile ?

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : PSD: Ioan Adam, suspendat din partid
Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Demisii în PSD Constanța
Pagina a fost generata in 1.146 secunde