Camera de Comerț și Industrie a României vine cu măsuri concrete în sprijinul învățământului dual

270
Camera de Comerț și Industrie a României vine cu măsuri concrete în sprijinul învățământului dual - masuriconcreteinvatamantdual-1559738369.jpg

Articole de la același autor

Biroul de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României s-a reunit marți, 4 iunie 2019, la sediul CCIR Business Center, într-o ședință operativă. Printre temele de pe agenda de lucru s-a regăsit dezvoltarea proiectelor de optimizare a sistemului de formare profesională inițială în sistem dual, în contextul nevoilor reale de forță de muncă ale companiilor.


Ședința Biroului de Conducere al CCIR a beneficiat de prezența dlui. Ion Gabriel Bratu, președintele Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România. Recent, instituția a semnat cu CCIR un protocol de colaborare care urmărește dezvoltarea proiectelor la nivel local, regional și național, în scopul îmbunătățirii sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual.


Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a subliniat importanță derulării acestui protocol de colaborare, pentru a veni în sprijinul economiei românești care se confruntă cu o reală criză de forță de muncă: "În perioada imediat următoare, Camera de Comerț și Industrie a României va coordona alături de Autoritatea Națională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România încheierea de protocoale între Camerele de Comerț și Industrie Județene și Autoritate, în cadrul unor evenimente de promovare a sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual și înființarea a opt birouri regionale ale Autorității, pentru a cunoaște nevoia reală a companiilor românești în ceea ce privește forța de muncă. Prin aceste structuri părinții/tutorii și copiii vor putea fi îndrumați către sistemul de învățământ dual, consiliați și asistați în parcursul lor profesional".


Președintele Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România, dl. Ion Gabriel Bratu a declarat: "Cred ca cea mai bună și sigură cale de promovare a sistemului de învățământ dual, astfel încât să fie atrase un număr cât mai mare de companii, este utilizarea eficientă a infrastructurii Sistemului Cameral. Cele opt birouri regionale ale autorității ar fi ideal să fie chiar în sediul camerelor de comerț județene. În momentul de față, vorbim de o strategie pe 10 ani, pentru ca mediul de afaceri să beneficieze de predictibilitate. Invit camerele de comerț să facă parte dintr-un consiliu consultativ, în care să poată să vină cu propuneri, în scopul creionării unei strategii viabile".


La ședința de lucru au participat vicepreședinți ai CCIR, președinți de Camere de Comerț Județene și reprezentanți ai Comitetului pentru Politici în Producție, ai Comitetului pentru Politici în Comerț și Servicii și ai Comitetului pentru Strategii de Dezvoltare Economică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5593 secunde