Camerele de Comerț și Industrie europene se implică în alegerile europarlamentare

172
Camerele de Comerț și Industrie europene se implică în alegerile europarlamentare - camereledecomertalegerieuroparla-1549044446.jpg

Articole de la același autor

Asociația Europeană a Camerelor de Comerț și Industrie EUROCHAMBRES a decis să se implice în alegerile europarlamentare. În acest sens, Christoph Leitl - președintele organizației a semnat un memorandum de înțelegere cu președintele Parlamentului European. Se dorește ca rețeaua de peste 800 de camere de comerț și industrie din întreaga Uniune Europeană să determine o mai mare participare a cetățenilor la alegerile europene. 


În declarația de la lansarea parteneriatului, Leitl a explicat motivele pentru care EUROCHAMBRES încheie pentru prima dată un astfel de acord cu Parlamentul European: "Trăim vremuri imprevizibile din punct de vedere politic și am luat această decizie istorică pentru asociația noastră, deoarece alegerile din 2019 vor avea o importanță istorică. Camerele sunt actori economici, nu politici, însă rețeaua noastră dorește să facă tot posibilul pentru a se asigura că cetățenii vor merge să voteze în luna mai, având o imagine clară privind importanța Uniunii Europene și alegerii unor europarlamentari implicați, informați și angajați pentru următorii cinci ani."


EUROCHAMBRES și rețeaua camerală va colabora, de asemenea, cu Parlamentul European și candidații la alegerile europarlamentare pentru a evidenția și discuta problemele-cheie pentru oamenii de afaceri. "Următorul Parlament European trebuie să se angajeze la o agendă ambițioasă de competitivitate. Politicienii nu creează locuri de muncă și creștere economică, antreprenorii - da, însă au nevoie de condiții favorabile. Probleme mari, precum deficitul de competențe, schimbările climatice, economia circulară, finalizarea pieței unice și agenda comercială globală trebuie abordate în mod eficient la nivelul UE", a declarat Christoph Leitl. 


EUROCHAMBRES consideră că Europa trebuie să avanseze împreună, nu să meargă înapoi separat. Președintele Leitl a explicat: "Brexit a atârnat prea mult timp deasupra UE ca un nor întunecat. Nu ne putem permite să ne distragă din construirea unui viitor pozitiv pentru UE. Europarlamentarii pentru perioada 2019-2024, cu siguranță, nu vor fi întotdeauna de acord cu privire la cea mai bună cale, însă trebuie să fie de acord că pentru UE calea este înainte, nu înapoi!" 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.722 secunde