Mihai Daraban conduce o misiune economică în Algeria

351
Mihai Daraban conduce o misiune economică în Algeria - mihaidarabanconduceomisiuneecono-1551119416.jpg

Articole de la același autor

Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României conduce o delegație a oamenilor de afaceri din țara noastră într-o misiune economică în Algeria, în perioada 24-27 februarie 2019. Trebuie precizat faptul că Algeria este al treilea partener comercial al României în Africa.
Pe agenda de lucru a misiunii economice se află o serie de întâlniri importante cu factori de decizie din mediul politic și economic algerian, printre care: Youcef Yousfi - ministrul industriei, Said Djellab - ministrul comerțului și Slimane Bouchema - președintele companiei naționale de cale ferată.
"Algeria a devenit al treilea partener comercial al României în Africa, după Maroc și Egipt, țara noastră având un interes deosebit în ceea ce privește intensificarea și dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state. Un domeniu important al cooperării bilaterale îl poate constitui sectorul energiei verzi și regenerabile, România fiind printre țările cele mai dezvoltate din Europa Centrală și de Est în domeniul eolian și solar. Suntem interesați să cunoaștem posibilitățile economiei algeriene pentru a identifica produse ce pot fi importate pentru a echilibra balanța comercială", a declarat Mihai Daraban.
Programul misiunii economice cuprinde participarea la Forumul economic algeriano-român, în cadrul căruia va fi relansat Grupul oamenilor de afaceri România-Algeria. De asemenea, vor avea loc întâlniri bilaterale de afaceri cu companii algeriene, întâlniri organizate cu ajutorul Camerei de Comerț și Industrie a Algeriei (CACI), în funcție de profilul companiilor românești înscrise.


XXX
În cursul zilei de luni, 25 februarie, delegația CCIR s-a întâlnit cu Youcef Yousf - ministrul industriei și cu Mohamed Laid Benamour - președintele CACI. De asemenea, președintele CCIR, a avut o întrevedere cu Said Djellab - ministrul comerțului.
Potrivit datelor oferite de ONRC, valoarea totala a schimburilor comerciale dintre România și Algeria se ridica, la sfârșitul lui 2018, la  286,4 milioane de euro. În România activează 74 de companii cu capital algerian, valoarea totală subscrisă fiind de aproape 115 mii de euro.
Din datele Vămii algeriene rezultă că România a exportat, în anul 2017, produse în valoare de 623 milioane de dolari, respectiv o creștere de 9,3% față de 2016, ceea ce plasează țara noastră pe locul 7 la nivel european și locul 15 la nivel mondial. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4313 secunde