Carnea de porc se va scumpi, pe fondul creșterii prețurilor la cereale

317
Carnea de porc se va scumpi, pe fondul creșterii prețurilor la cereale - carne-1343396285.jpg
Carnea de porc se va scumpi în perioada următoare, pe fondul creșterii prețurilor la cereale, estimează specialiștii din domeniu, potrivit Agerpres.

"Prețul la carnea de porc sigur va crește, pentru că, atât timp cât inputurile sunt pe un trend agresiv crescător, inevitabil ori crești prețul ori intri în faliment - și asta nu este o chestie exclusiv românească, ci se petrece la nivel mondial. Atunci când inputurile cresc foarte mult, trebuie să crești, pentru că altfel dai faliment", a declarat, astăzi, pentru Agerpre, Gabriel Ionescu, coordonator consultanță, AgroManager.

Acesta nu a putut să facă o estimare cu privire la procentul cu care ar putea crește prețul cărnii de porc, însă a precizat că impactul hranei animalului poate ajunge până la 70%. "Mi-e greu să estimez. Sunt atât de mulți factori implicați... Aici s-a spus că impactul mâncării poate merge până la 70% - poate mai puțin, 50 - 60%, dar este un impact major. Mâncarea decide evoluția prețului. Mâncarea se regăsește și în prețul purcelușului care este cumpărat de fermele de îngrășare, dar se regăsește și în îngrășarea propriu-zisă. Prețul cerealelor a crescut cu 50%, chiar cu 100% în unele cazuri, deci, inevitabil, se va regăsi și în evoluția prețului la carnea de porc", a explicat specialistul, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6225 secunde