Casa Verde: Bugetul de 17,5 milioane de lei alocat unităţilor de cult, rezervat integral

148
Casa Verde: Bugetul de 17,5 milioane de lei alocat unităţilor de cult, rezervat integral - 1-1687859677.jpg
Un număr de 875 de solicitanţi unităţi de cult s-au înscris, marţi, 27 iunie, în Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, informează Administraţia Fondului pentru Mediu.

Bugetul de 17,5 milioane de lei alocat unităţilor de cult a fost rezervat integral.

„Astăzi (n.r. - marţi, 27 iunie), s-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităţilor de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice. Este primul an când, pe lângă beneficiarii persoane fizice, am introdus o nouă categorie de solicitanţi, şi anume, unităţile de cult, care astăzi şi-au manifestat interesul deosebit pentru accesarea acestui program.

Înscrierile în program, din partea persoanelor fizice şi a unităţilor de cult, însumează solicitări de finanţare în valoare de 1.750.000.000 de lei pentru instalarea a 87.500 de noi capacităţi de producere a energiei electrice cu sprijin financiar de la Administraţia Fondului pentru Mediu”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu Adrian Neculaescu.

Prin programul Casa Verde Fotovoltaice, beneficiarii obţin o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3 kW. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2497 secunde