Cât ne costă să-l închiriem pe Moș Crăciun

1037
Cât ne costă să-l închiriem pe Moș Crăciun - moscraciun1322840466-1322866958.jpg

Articole de la același autor

Ce bucurie mai mare pot avea copiii decât aceea când, în preajma Crăciunului, reușesc să se întâlnească cu Moșu’ să-i spună o poezie, eventual să-l tragă puțin de barbă și, bineînțeles, să primească daruri? Pentru majoritatea prichin-deilor, niciuna. Dar cum Moș Crăciun are multe pe cap în această perioadă, câțiva constănțeni cu ceva imaginație, care de fapt îmbină utilul cu plăcutul, îi dau o mână de ajutor. Cu delegare de la șeful lor, ajung în grădinițe, școli, la firmele unde lucrează părinții, dar și acasă, pentru a le împărți celor mici darurile. Care este nota de plată? În perioada 10 - 21 decembrie, 30 de minute cu Moșu’ costă 40 de lei, în perioada 22 - 23 decembrie, 60 de lei, iar pe 24 și 25 decembrie, 80 de lei.

Pachetele pentru grădinițe și școli sunt ceva mai costisitoare, însă și perioada petrecută printre copii este mai mare. De exemplu, până pe 22 decembrie, 60 de minute în compania lui Moș Crăciun costă 100 de lei, iar 90 de minute, 150 de lei. Astfel de acțiuni pot avea loc și la sediile firmelor, pentru copiii angajaților sau, de ce nu, pentru cei mai mari.

Deși o afacere în toată regula, totuși această "meserie" sezonieră trebuie neapărat făcută, în primul rând, din plăcere. "Să le vedeți (n.r.: copiilor) chipul și zâmbetul de pe față când îl văd pe Moș Crăciun! Pentru ei nu contează cel mai mult cadoul, ci apariția în sine", ne-a spus Ovidiu Mictar, unul dintre moșii de pe plaiurile tomitane.

A început să joace acest rol de anul trecut, când a făcut fericiți în primul rând prichindeii vecinilor și ai rudelor. Anul acesta lista cu solicitări deja s-a mai mărit. O să trebuiască să ajungă și la câteva grădinițe. Spune că nu ține să alerge de la un eveniment la altul, doar ca să facă mai mulți bani, ci mai degrabă este mulțumit cu o treabă bine făcută și cu satisfacția de a fi văzut niște copii fericiți. Iar pentru ca aceste evenimente să fie într-adevăr reușite, este nevoie și de ceva pregătiri. Pentru că Moșu mai uită una, alta, părinții sau educatorii trebuie să-i amintească nu doar prenumele celor mici, dar și vârsta, doleanțele lor și să verifice dacă în sac este cadoul mult dorit de ei.

Ovidiu Mictar ne-a spus, din proprie experiență, că echipamentul contează mult mai mult decât își închipuie părinții. O mască nu este chiar deloc o variantă bună. Mulți copii au rămas extrem de dezamăgiți după o astfel de experiență. În plus, ei au deja o anumită imagine despre Moș Crăciun - înalt, bine făcut, cu barbă albă.

Un costum complet, cu perucă și barbă, l-a costat pe Moșul nostru 600 de lei.

Și, un pont pentru părinți: se pare că cei mici sunt extrem de recep-tivi la sfaturile Moșului, așadar nu ar fi rău dacă v-ar scăpa, de față cu acesta, bineînțeles înainte de întâlniri, apucăturile mai puțin frumoase ale copiilor. Merită să încercați măcar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Economie : Facebook face angajări
Vineri, 02 Decembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 3,2278 lei/dolar
Pagina a fost generata in 2.0176 secunde