Cât ne costă un Crăciun sau un Revelion la munte

1054
1
Cât ne costă un Crăciun sau un Revelion la munte - munte13195559101-1319579540.jpg

Constănțenii nu prea (mai) pleacă în vacanțele din România prin agențiile de turism, spun reprezentanții lor, unul dintre motive fiind și acela că de multe ori nu pot pune la vânzare un pachet atractiv. Pensiunile, de exemplu, practică în multe cazuri aceleași prețuri și față de agenții, și direct la recepție, așadar clientul nu ar câștiga nimic dacă achiziționează din timp o vacanță. Poate și din aceste cauze numărul sejururilor pentru munte (fie ele interesante ca destinație, ori ca preț), nu este deloc impresionant, ci din contră.
Chiar dacă Valea Prahovei este în continuare destinația cea mai căutată de români pe timpul iernii, agențiile de turism constănțene încearcă să promoveze și alte zone. Vatra Dornei ar fi o variantă foarte bună, ne spune Dan Lică, agent de turism. Dacă vrem să petrecem Crăciunul acolo (23 - 28 decembrie), trebuie să achităm 885 lei/persoană, la trei stele. Asta înseamnă cinci nopți de cazare, pensiune completă și cină festivă de Crăciun.
Pentru un pachet de Revelion, tot în această zonă extrem de frumoasă, la aceeași unitate de cazare, trebuie să scoateți din buzunar 1.350 lei/persoană (cinci nopți de cazare, pensiune completă, masă de Revelion și cină festivă pe 1 ianuarie).
* * *
Și parte bună a hotelierilor de la munte preferă să-și alcătuiască singuri pachete atractive pentru turiști și să le promoveze pe site-ul propriu, sau pe altele de profil. De exemplu, un hotel cunoscut din Sinaia, de trei stele, ne invită să petrecem un Crăciun "magic" (24 - 27 decembrie) cu 850 lei/cameră (cameră single) sau cu 549 lei/persoană în cameră dublă. Tariful include trei nopți de cazare, mic dejun, un spectacol artistic pe 24 decembrie (în așteptarea lui Moș Crăciun) și cină, precum și un dejun festiv cu un program artistic special pe 25 decembrie. Pentru copii între 6 și 12 ani se poate solicita un pat suplimentar (360 lei/copil).
Pentru Revelion, prețurile mai urcă. La același hotel din Sinaia, patru nopți (30 decembrie 2011 - 2 ianuarie 2012) ajung la 1.500 lei/persoană. În preț este inclus micul dejun, dar și cina de pe 30 decembrie, cina festivă de pe 31 decembrie, un program muzical special pentru 1 ianuarie, precum și cina pentru 2 ianuarie.
Să nu uităm însă cabanele și pensiunile din zonele locale, unde cu siguranță prețurile sunt mai mici, dar pentru care deja ar trebui să faceți rezervări dacă vreți să vă petreceți sărbătorile departe de casă. Multe sunt închiriate deja de grupuri care vor să petreacă la munte în special Revelionul.
* * *

Până la Crăciun și Revelion, vine zăpada, sau cel puțin așa speră toți cei care iubesc să schieze, să se dea cu sania sau doar să se bucure de acest peisaj și de o bătaie cu bulgări, de ce nu. Pentru ei există, până pe 16 decembrie, oferte de nerefuzat prin programul "O săptămână la munte". Iată unde ar putea merge constănțenii șase zile (cinci nopți de cazare) pe bani nu tocmai mulți, la hoteluri, pensiuni sau vile de trei și patru stele, cu 259 lei/persoană, în primul caz, și 358 lei/persoană, în cel de-al doilea caz: Arieșeni, Băile Olănești, Băișoara, Bușteni, Gura Humorului, Gura Râului, Moieciu de Sus, Predeal, Poiana Brașov, Sibiu și Sinaia. Tarifele sunt pentru cinci nopți de cazare, fără masă.

Comentează știrea

Ardeal plin de DobiBoci
26 octombrie 2011
Vila plapumioara

Nu ne costa nimic-ca nu mergem!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Diverse : O vacanță de toamnă de vis, la Düsseldorf
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Vacanțe versus bunuri materiale
Pagina a fost generata in 0.3663 secunde