Câte cazuri de evaziune fiscală au descoperit cei 100 de inspectori ANAF în portul Constanța?

577
Câte cazuri de evaziune fiscală au descoperit cei 100 de inspectori ANAF în portul Constanța? - catecazurideevaziunefiscalaaudes-1549471316.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, Agenția Națională de Administrare Fiscală a declanșat operațiunea cu numele de cod "Tomis". În cadrul ei, timp de peste trei luni vor fi controlate mărfurile care trec prin punctele vamale din portul Constanța, atât din zona de nord, cât și din cea de sud.

Potrivit ANAF: "Acțiunea vizează nu numai verificarea operațiunilor de import, ci și tranzacțiile ulterioare, respectiv livrarea, utilizarea, consumul pe teritoriul național și livrarea intracomunitară ori exportul mărfurilor. La punctele vamale din județul Constanța, inspectorii vor verifica, în primul rând, dacă valoarea de import a bunurilor este cea reală fiind, totodată, prezenți la verificarea lor fizică. Dacă se vor constata probleme, controlul va fi extins pe tot lanțul de tranzacționare, respectiv asupra societăților care au contractat deja achiziția bunurilor importate."

La vasta operațiune din portul Constanța ia parte o companie de o sută de inspectori ai ANAF.

Ieri, ANAF a anunțat primele rezultate. Potrivit comunicatului dat publicității, în cadrul operațiunii "Tomis", în perioada 25 ianuarie - 3 februarie 2019, inspectorii ANAF au verificat 1.194 de proprietari de mărfuri, beneficiari ai importurilor și achizițiilor intracomunitare. Verificările s-au făcut atât la Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, cât și la Biroul Vamal Constanța. În cazul a 65 dintre aceștia a fost dispusă măsura sigilării/înștiințării, iar pentru 52 dintre ei marfa a fost efectiv sigilată, până la prezentarea documentelor justificative necesare clarificării stării de fapt fiscale.

Iată și un caz concret. Inspectorii ANAF au identificat, în portul Constanța Sud Agigea, o cantitate de circa 460.000 de litri de produs viniviticol cu denumirea "must din recolta anului 2018". Marfa face obiectul unei livrări intracomunitare, către o societate din Spania. ANAF a solicitat sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în vederea prelevării unor probe din produsul viticol care face obiectul investigației. Verificările în acest caz continuă, în vederea clarificării provenienței produsului viticol, a naturii produsului, a stării de fapt fiscale, precum și pentru stabilirea obligațiilor fiscale corespunzătoare.

Deci, până în prezent, ANAF are doar suspiciuni în urma controalelor, dar niciun caz clar de evaziune fiscală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Stire din Economie : ANAF oferă consultații pe facebook
Pagina a fost generata in 0.3501 secunde