Cazul marinarilor români de pe nava "Olympus", în atenția autorităților

157

Articole de la același autor

"Situațiile de criză la bordul navelor, precum cazul marinarilor români de pe nava "Olympus", reținută în Egipt, vor fi evitate pe viitor, odată cu aplicarea Convenției privind munca în sectorul maritim MLC - 2006. Aceasta este soluția legislativă adoptată de Organizația Internațională a Muncii și Organizația Maritimă Internațională. Convenția a devenit obligatorie pentru toate statele lumii, inclusiv pentru România" - a declarat Florin Urziceanu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Crewing din România, în cadrul unei reuniuni de lucru la Ministerul de Externe.

La respectiva întâlnire au participat reprezentanți ai Autorității Navale Române, ai Ministerului Finan-țelor Publice, Ministerului Muncii, Inspecției Muncii și Ministerului Sănătății. 
Reuniunea a fost prilejuită de dorința Ministerului de Externe de a veni în sprijinul marinarilor români, dar și de faptul că proiectul legii de ratificare a MLC - 2006 a fost pus în dezbatere publică, de către Ministerul Transporturilor.
"Pe viitor, Ministerului Muncii îi revin o serie de atribuții, în aplicarea convenției pe navele cu pavilion românesc. Ministerul Transporturilor va răspunde de controlul respectării prevederilor MLC - 2006 pe navele străine care intră în porturile românești. În cadrul întâlnirii s-a decis să se organizeze un grup de lucru format din reprezentanți ai celor două ministere, pentru aplicarea convenției, care trebuie respectată, indiferent că statul român o ratifică sau nu" - a afirmat Urziceanu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5073 secunde