Navigatorii vor avea acces la Internet, pe mare

739
2
Navigatorii vor avea acces la Internet, pe mare - marinariinternet-1372598917.jpg

Articole de la același autor

În viitorul apropiat, navigatorii aflați pe mare vor avea un acces facil la Internet, iar viața lor se va schimba radical. Lupii de mare nu vor mai suferi de dorul celor de acasă, căci vor putea comunica în orice moment cu ei. Nu se vor mai înstrăina de lume, căci vor putea fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în țară și pe planetă. 

Modul de petrecere a timpului liber se va îmbunătăți radical. Marinarii vor avea acces la filme, literatură și muzică on-line. Internetul îi va ajuta în evoluția și mobilitatea profesională, căci vor putea participa la diferite forme de învățământ la distanță, atât în meseria de navigator, cât și în alte domenii.

Grație Internetului și a semnăturii electronice, marinarii se vor putea ocupa și de afaceri. De pe mare, vor putea conduce activități economice de la uscat, având posibilitatea să acceseze conturile bancare, să dea dispoziții și să semneze acte.

Convenția internațională privind munca pe mare MLC - 2006, care intră în vigoare în august 2013, obligă armatorii să faciliteze accesul navigatorilor la Internet. Acest lucru nu se va realiza nici ușor, nici rapid, după cum a rezultat din dezbaterile recentei conferințe de la Londra - Global VSAT Forum -, dedicată comunicațiilor în bandă largă. În cadrul reuniunii s-a discutat despre accesul navigatorilor la Internet, gratuit sau la un preț rezonabil.

În zilele noastre, există companii care câștigă sume importante din distribuția de produse media la bordul navelor. Spre exemplu, Headland Media vinde licențe de filme, știri, muzică și alte produse media pe 9.300 de nave comerciale, dintre care aproape 300 de nave de croazieră. Pentru aceste firme va fi mult mai eficient, pe viitor, să-și vândă produsele on-line, milioanelor de navigatori din întreaga lume.

Sunt anticipate schimbări în transmisiile IT pe mare. Se vorbește despre influența pe care tehnologia de comunicare prin satelit cu ajutorul telefoniei mobile o va avea asupra industriei de croazieră, despre dotarea super-yacht-urilor cu antene de dimensiuni mai mici și despre impactul nanotehnologiei asupra viitorului marinăriei. Dar accesul masei mari a navigatorilor la Internet va depinde, se pare, de operatorii sistemelor de radar prin satelit.

Companiile interesate de noua oportunitate de afaceri au demarat o serie de studii de piață. Un sondaj realizat în rândul a aproape 1.000 de marinari filipinezi și publicat în februarie 2013 a arătat că navigatorii doresc accesul la Internet, 70% dintre ei fiind dispuși să plătească pentru el. Nevoia de acces la mass-media socială este influențată de vârstă.

În cadrul reuniuni din Londra, Goran Vidak, directorul lui DailyNewsOnboard, un serviciu de traducere de știri prin e-mail, a declarat că o mare parte a flotei comerciale mondiale nu are acces la Internet, iar cel mai bun lucru pe care operatorii de satelit îl pot face pentru echipaje și propriile afaceri este să ofere un serviciu mai ieftin.

Comentează știrea

Xulescu
1 iulie 2013
Era si cazul

Era si cazul pentru o asemenea masura. Oricum multe firme mari au destul de demult internet, dar e cazul sa devina mai raspandit accesul, pentru ca e un factor care imbunatateste enorm viata de pe mare. " Dar accesul masei mari a navigatorilor la Internet va depinde, se pare, de operatorii sistemelor de radar prin satelit. " Asta nu am inteles. Radar prin satelit ? Sigur e o eroare. Mai informati-va. Nu se poate asa ceva.

Daniel Constantin
1 iulie 2013
internetul pe mare...

Cam tarziu aparuta stirea asta... Lucrez la o companie daneza(MAERSK) si avem pe toate vapoarele internet wireless,non-stop, gratuit oriunde in lume pe vapoare port-container si tancuri petroliere...din 2010! Functioneaza acceptabil ptr browsing, yahoo messenger si skype...chiar daca este prin satelit!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Iunie 2013
Stire din Economie : Astăzi e Ziua Navigatorului
Miercuri, 19 Iunie 2013
Stire din Economie : Marinari captivi în Delta Nigerului
Marţi, 18 Iunie 2013
Stire din Economie : Marinari de sacrificiu
Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Stire din Economie : Tragedie navală în Filipine
Pagina a fost generata in 1.5089 secunde