CCINA va acorda tot sprijinul companiilor străine pentru a-și putea dezvolta afacerile în Constanța

221

Articole recomandate

Perspectivele dezvoltării relațiilor economice între agenți economici constănțeni și companii sârbești au făcut obiectul întâlnirii de la sfârșitul săptămânii trecute între Ion Dănuț Jugănaru, directorul gene-ral al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Ratko Filipoviæ, președintele Camerei Economice din Vojvodina. 


Evenimentul a avut loc la sediul CCINA Constanța, iar delegația sârbă a fost compusă din Milan Gutiæ, șeful delegației, și Ratko Filipoviæ, președintele Camerei Economice din Vojvodina Novica Hornjak.


Ion Dănut Jugănaru a prezentat principalele domenii de activitate ale firmelor din județul Constanța, referindu-se, în special, la transportul pe Dunăre și la acțiunile care trebuie întreprinse pentru ca Dunărea să poată fi un fluviu navigabil în orice perioadă a anului. Acesta a subliniat că există, în momentul acesta, foarte puține firme cu capital sârbesc, înmatriculate în județul Constanța și că se dorește atragerea de mai mulți investitori sârbi în județul nostru. De aceea, în cadrul întâlnirii au avut loc discuții referitoare la intensificarea relațiilor comerciale și sprijinirea companiilor din cele două țări, de a dezvolta relații bilaterale. "CCINA Constanța va acorda, oricând, tot sprijinul său companiilor nou înființate, cu capital străin, pentru a-și putea dezvolta afacerile în Constanța", a declarat Ion Dănuț Jugănaru. 


Președintele Camerei Economice din Vojvodina, Ratko Filipoviæ, a afirmat că, domeniile cele mai atractive pentru companiile din ambele țări ar fi agricultura, transportul fluvial și domeniul energetic. Astfel, în luna octombrie 2016, la Novisad, va avea loc Forumul Țărilor Riverane Dunării, iar în luna mai 2017 va avea loc cel mai mare Târg european de agricultură. 


Părțile au adus în discuție participarea firmelor românești la cele două evenimente, dar și a companiilor sârbești la târgurile organizate de CCINA la Constanța, cum ar fi Expoagroutil, Tinimtex sau Salonul de Dotări Hoteliere. 


În cadrul întâlnirii s-a semnat și un acord de cooperare între Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Camera Economică din Vojvodina, protocol ce ar urma să deschidă accesul la informații pentru companiile din cele două regiuni, să asigure consultanță și sprijin companiilor nou înființate cu capital străin și să sprijine companiile în participarea lor la misiuni economice, expoziții și târguri specializate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 18 August 2016
Stire din Economie : Curs  în domeniul PSI
Pagina a fost generata in 0.5352 secunde