Ce așteptări au managerii pentru următoarele luni

74
Ce așteptări au managerii pentru următoarele luni - manager-1382947030.jpg

Articole de la același autor

Potrivit opiniilor exprimate în luna octombrie 2013, de către managerii societăților comerciale, se conturează pentru perioada octombrie - decembrie 2013 tendință de creștere moderată în industria prelucrătoare, relativă stabilitate în sectorul de comerț și servicii și scădere în construcții, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural, anunță Institutul Național de Statistică (INS).


Industrie prelucrătoare 


În cadrul anchetei de conjunctură din luna octombrie 2013, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +6%).
În ceea ce privește estimarea producției, pentru unele dintre activități se va înregistra tendință de creștere și anume: fabricarea substanțelor și a produselor chimice (sold conjunctural +36%), fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +29%), fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice (sold conjunctural +27%) și fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (sold conjunctural +26%).


Construcții 


Potrivit estimărilor din luna octombrie 2013, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producției (sold conjunctural -30%) și a numărului de salariați (sold conjunctural -25%). 
Managerii estimează scădere a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural -25%).


Comerț cu amănuntul 


În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de relativă stabilitate a activității economice (sold conjunctural -3%) și a volumului total al vânzărilor de mărfuri (sold conjunctural -1%).


Servicii 


Conform estimărilor din luna octombrie 2013, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște relativă stabilitate (sold conjunctural 0%).
În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni, scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -8%). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4704 secunde