Ce obiective are noul șef al Autorității Navale Române
Articole de la același autor
Noul șef al ANR este de părere că îl va ajuta foarte mult experien-ța acumulată până în prezent și speră ca acest lucru să-și pună amprenta și pe menținerea sigu-ranței navigației.
"Având în vedere experiența multiplă din acest domeniu, dar și de profesor universitar, consider că am această capacitate. Problema se pune dacă voi avea sprijinul colaboratorilor și a factorilor de decizie să ducem la îndeplinire acest lucru. În primul rând mă interesează să menținem siguranța navigației, securitatea transportu-rilor și protecția mediului înconjurător la standarde înalte, care să corespundă cerințelor internaționale, în conformitate cu reglementările, cu convențiile la care România a aderat. Bineînțeles, din aceste direcții derivă foarte multe activități curente care trebuie desfășurate în cadrul Autorității Navale Române", a mai precizat Andrian Mihei.
Planuri mari are noul director și în ceea ce privește imaginea per ansamblu a acestui domeniu.
"Intenționez să fac niște lucruri care din păcate nu au fost făcute. Eu consider că domeniul acesta în România are un potențial deosebit, care din păcate nu a fost exploatat la maximum. Noi putem să aducem o contribuție deosebită la economia națională. Cunoaștem că vine câte un raport ITF referitor la Marea Neagră - Marea Rușinii, se vorbește de nave sub standard în Portul Constanța. Lucrurile acestea tre-buie să înceteze, pentru că Auto-ritatea Navală are competențe în acest sens și trebuie să-și spună cuvântul, în conformitate cu reglementările și cu practicile interna-ționale", a mai precizat șeful ANR.
v v v
Ultima jumătate de an a fost destul de agitată la Autoritatea Navală. La începutul lui octombrie 2012 era numit la cârma instituției comandantul de cursă lungă Mihai Șagău. Acesta îl înlocuise pe Constantin Matei, care fusese numit în funcție pe 30 mai 2012 și care a demisionat la scurt timp după ce a restructurat instituția. Mihai Șagău a rezistat la condu-cerea Autorității Navale Române doar trei luni și jumătate.
"Decizia de demitere nu poartă semnătura ministrului, ci a unui secretar de stat, și nu este motivată. Nu știu de la ce mi se trage, dar bănuiesc că de la faptul că m-am opus în problema pavilionului internațional", a declarat la acel moment Mihai Șagău. Postul a fost ocupat apoi de Răzvan Trandafir, care a asigurat interimatul după demiterea lui Mihai Șagău.
Comentează știrea
Acest Crin Antonescu al constăntenilor un profitor de conjunctură arivist lacom și prost. A fost peste tot a încercat de toate doar doar o rămâne ceva după el.
Sa il pui pe acest SERIOJA sef la ANR in portul Constanta cand stii ca rusii sunt cu ochii pe noi e mai mult decat gafa
In primul rand ma mir ca nu l-a pupat in c.u.r. prima data Titza acum la numire, cum face cu toti neica nimeni pusi in functii... Apoi, ma intreb de ce PNL a recurs la acest prostanac pentru asemenea functie, un om care s-a vrut un fel de Idu in shipping , dar saracul nu-l duce deloc capul.Poate doar ptr faptul ca seful PNL Cap Mare Prostanac dragomir , nu a vrut sa fie un altul mai prost ca e in Parlament si nu l-a m ai pus pe liste ... Si inchei: Nu e nicio rusine sa te cheme si Serghei (Serioja) , iar tu sa faci pe romanul pur sange(Adrian Mihei!!!)... ptr ca trebuie sa stie lumea ca si lipovenii au hotii si profitorii lor ...
ANR IST (21 feb 2013) Olteanu,Cojocaru,Avram dispAreti cat se poate de repde.Oricum sunteti pe black list.Trandafir nu tine lichele.Trandafire sper ca nu ai semnat Protocolul cu nemtii,caci contrctul care nu stie nimeni nimic despre el este cu belele mari.
Daca te uiti cu atentie la membrii de frunte ai PNL Constanta, vei constata ca mutarea lui "Serioja" este normala. E multa mediocritate in aceasta organizatie.