Ce propun metalurgiștii pentru relansarea industriei

95
Ce propun metalurgiștii pentru relansarea industriei - siderurgie-1377198850.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei continuă seria discuțiilor cu mediul de afaceri, în vederea elaborării documentului de reindustrializare a României. La recenta întâlnire, reprezentanții industriei metalurgice au propus:

reducerea impozitului pe profitul reinvestit, aplicarea impozitului diferențiat pentru profitul realizat din export, acordarea de facilități la taxele de racordare la utilități și infrastructură până la recuperarea integrală a investițiilor specifice, înființarea unui minister sau departament al industriei prelucrătoare, precum și crearea unui Centru Național de Tehnologii și Materiale Avansate.

O altă propunere se referă la exceptarea consumatorilor industriali, care consumă mai mult de 150 GWh energie electrică pe an, de la plata taxei

pentru energia regenerabilă pentru tot consumul lor de energie electrică, urmând ca aceștia să plătească maxim 0,50 Euro/MWh pentru certificatele verzi pe toată perioada aplicării schemei de sprijin pentru energia regenerabilă. Totodată, s-a propus îmbunătățirea structurii coșului de consum gaze (intern/extern) și notificarea la Comisia Europeană.

Metalurgiștii solicită acordarea de facilități fiscale pentru agenții economici care dezvoltă și integrează, în produsele finale românești complexe (autoturisme, echipamente de telecomunicații, echipamente industriale, echipamente pentru industria alimentară și transport etc.), materii prime și semifabricate autohtone.

În privința pieții muncii, reprezentanții industriei au cerut facilități fiscale pentru agenții economici care angajează personal din promoțiile curente, precum și introducerea doctoratelor industriale.

Până în prezent, Ministerul Economiei a avut consultări cu peste 250 de entități industriale din 24 de mari industrii, iar prin reprezentanții asociațiilor profesionale și patronale și-au exprimat punctul de vedere peste 400 de astfel de entități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4706 secunde