Fiscul e în febra examenelor

405
Fiscul e în febra examenelor - finantepublice4-1377199867.jpg

Articole de la același autor

// Funcționarii publici din Constanța sunt testați la Galați // Posturile de execuție au mai mare căutare decât cele de conducere

În structurile teritoriale ale Agen-ției Naționale de Administrare Fiscală e vraiște. Reorganizarea făcută "pe genunchi" a dereglat întreaga activitate fiscală.

De pe data de 5 august 2013, când au primit preavizele, funcționarii publici au redus motoarele. Cine să mai lucreze, când locul de muncă nu mai e sigur?

Pe 7 august au fost afișate listele cu posturile vacante și a început agitația. Grija majorității funcționarilor publici a fost să nu se faulteze unii pe alții, să nu se înscrie mai mulți pe un post, în timp ce alte posturi rămân fără candidați.

19 august a fost ultima zi de înscriere pentru ocuparea pos-turilor de conducere, iar 21 august a fost data limită pentru cele de execuție.

În cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați sunt, în total, 863 de posturi vacante. Dintre acestea, 129 posturi sunt repartizate Ad-ministrației Județene a Finanțelor Publice Constanța și structurilor sale. Grosul posturilor vacante - 315 - este la regionala Galați, dintre care 117 posturi, la Direcția Regională Vamală.

Între timp, la Galați, a început examinarea personalului contractual din cadrul structurilor teritoriale. Este vorba de arhivari, casieri, șoferi, secretari - dactilografi, muncitori calificați și îngrijitori. Pe 21 august, candidații au dat proba scrisă, iar pe 23 august, cei declarați admiși vor participa la interviu.

În seara zilei de 21 august, pe site-ul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați au fost afișate listele cu opțiunile funcționarilor publici pentru ocuparea posturilor vacante. Din lista privind posturile de con-ducere vacante lipsesc cele de la vârful administrațiilor județene.

Din analiza opțiunilor rezultă că, în general, finanțiștii au evitat să se înscrie mai mulți pe un loc și să se concureze între ei. Oamenii au respectat strategia "omul și postul", care garantează păstrarea locurilor de muncă. Cazurile în care s-au înscris mai mulți candidați pe un loc sunt relativ puține.

Surprinzător, finanțiștii nu s-au înghesuit să ocupe posturile de conducere vacante. La regionala Galați, sunt opt posturi de șefi de serviciu sau de birou vacante, pentru care nu s-a depus nicio candidatură, la Direcția Regională Vamală - două posturi, iar la serviciile fiscale orășenești din Băneasa, Hârșova și Eforie, câte un post.

Tot pe 21 august au fost publicate anunțurile și bibliografia pentru examenul de ocupare a funcțiilor de conducere și de execuție vacante.

Selecția cererilor de participare la testare va fi finalizată astăzi, 23 august. Candidații ale căror cereri au fost validate de comisia de examinare, vor lua parte la proba scrisă, pe 26 august, la Galați, începând cu ora 10. Cei declarați admiși vor susține interviul, tot la Galați, pe 28 august.

Pe 30 august expiră perioada de preaviz și, începând cu 1 septem-brie, cei ce au promovat examenul ar trebui să primească deciziile de încadrare pe funcție. Dar până când oamenii se vor apuca serios de treabă, până când noile structuri din cadrul regionalelor ANAF vor deveni cu adevărat funcționale, vor trece câteva luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6614 secunde