Ce spune Teodorovici despre majorarea salariilor cu 100 lei

173
Ce spune Teodorovici despre majorarea salariilor cu 100 lei - 357555-1572006233.jpg

Articole recomandate

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Timișoara, că majorarea salariilor cu 100 de lei era unul dintre obiectivele guvernării PSD până în anul 2020 și s-ar putea regăsi în reducerea contribuțiilor.

"Doamna Viorica Dăncilă a spus că noi am avut ca promisiune în programul de guvernare majorarea salariului cu 100 de lei. Facem hotărâre (de guvern, n.r.), avizăm în ministere și așteptăm de la Ministerul Justiției să ne spună dacă se poate. Această măsură creează un cost al muncii pentru angajatori. Dar efectul ei ne dorim să nu se regăsească la angajator, ci să trecem la reducerea de contribuții. Pentru noi (PSD, n.r.) era un obiectiv ca până în 2020 să scădem contribuțiile și atunci câștigă și angajatul și angajatorul. Colegii liberali au spus că vor aduce din zona gri și neagră bani la buget", a afirmat Eugen Teodorovici.

Răspunzând unei întrebări a presei, ministrul demis a adăugat că estimarea de 30-40% a "economiei gri" nu este neapărat realistă, întrucât în statele din Europa, deci și în România, "pentru produsele din gospodării Comisia ia în calcul TVA neîncasat. Dacă dăm la o parte aceste produse, atunci România nu se mai află pe aceeași poziție în clasament".

Eugen Teodorovici a menționat că o situație similară se regăsește și în ceea ce privește raportarea cifrelor abandonului școlar din România.

"Suntem la 17% față de 12% cât este media europeană, dar mulți dintre copiii români sunt plecați în afara țării, cu părinții și merg acolo la școli", a precizat Eugen Teodorovici. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8446 secunde