Ministrul Eugen Teodorovici, veste bună pentru românii din străinătate care trimit bani acasă

1456
Ministrul Eugen Teodorovici, veste bună pentru românii din străinătate care trimit bani acasă - ministruleugenteodorovici-1566151675.jpg
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, zilele trecute, la o întâlnire cu români plecați la muncă în străinătate, că la CEC se lucrează la un produs, ce va fi lansat probabil în luna septembrie, prin care se vor putea trimite bani acasă fără niciun fel de comision. 


"Românii trimit bani acasă, foarte bine. Plătesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul va deschide câteva sucursale în țările unde există mari comunități de români, se vor încheia convenții cu băncile din acele state, pentru ca orice transfer de fonduri către România să se facă fără niciun fel de comision. Deci statul preia acest comision și oamenii pot să trimită acasă familiilor ce sumă doresc, fără niciun cost", a declarat Eugen Teodorovici, la Digi 24. 


El a adăugat că se intenționează totodată ca CEC-ul să acorde garanții pentru creditele contractate de românii de peste hotare, dar și susținerea diferenței de cost a împrumuturilor pentru firme. 


"Un român vrea să își facă firmă să facă pahare, merge la bancă, are un cost de împrumut. Spaniolul, dacă face același lucru, se duce la bancă la el și are costul de finanțare foarte scăzut. Atunci, hai să facem ceva dacă nu vrem să uniformizăm acest cost al finanțării. Vor spune unii că e riscul de țară, dar asta e poveste, e poveste pentru cei care cred acest lucru. Concurența nu mai e corectă între dumneavoastră care faceți paharul în România și cel din Spania care face paharul în Spania. Până fac eu în România produsul, mă costă mai mult, statul care de multe ori nu e un partener pentru omul de afaceri, vine cel din Spania, aduce în România paharul și omoară afacerea. I-am rugat pe cei de la CEC să vină cu un produs, ca diferența între media dobânzilor pentru mediul de afaceri din Europa și nivelul dobânzii din România să fie suportat de către stat pentru ca omul de afaceri din România când se împrumută să aibă același cost de finanțare ca cel din Franța, Italia", a explicat Teodorovici. 


El a mai informat că se discută și despre trimiterea coletelor, prin Poșta Română, fără comision, în Uniunea Europeană. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2365 secunde