Existența conformării fiscale voluntare este o aberație

209
Existența conformării fiscale voluntare este o aberație - existentaconformariifiscalevolun-1564781040.jpg

Articole de la același autor

La ultima ședință de guvern, premierul Viorica Dăncilă a declarat că: "Trebuie să încurajăm conformarea voluntară, iar în acest sens, ministrul finanțelor publice va veni cu o soluție care să răsplătească și să încurajeze contribuabilii corecți care și-au achitat datoriile la timp."


Nu doar premierul Viorica Dăncilă, ci și ministrul Eugen Teodorovici face o mare confuzie. Ideea că ar exista un comportament de conformare voluntară la plata impozitelor și taxelor nu are niciun fundament științific. A acționa voluntar însemnă a acționa de bună voie, din proprie inițiativă, nesilit de nimeni, în mod conștient. 


Stimați cititori, bag mâna în foc că nu a existat, nu există și nu va exista pe planeta noastră vreun individ care să plătească, din proprie voință, dări către stat. Dacă n-ar exista legea fiscală, mecanismele de control și sancțiunile, visteria statului ar fi goală. 
Dintotdeauna, oamenii și-au achitat obligațiile fiscale de frica pedepselor. Nimeni nu a cerut să fie declarat contribuabil. Acest statut care în țări precum România presupune doar obligații, nu și drepturi, este impus prin forță, nicidecum asumat. De aceea, contribuabilul poate fi definit ca fiind persoana fizică sau juridică care achită taxe și impozite sub amenințarea sancțiunii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde