Ministrul Ecaterina Andronescu, demis pe Facebook, de premierul Viorica Dăncilă

433
Ministrul Ecaterina Andronescu, demis pe Facebook, de premierul Viorica Dăncilă - ministruleducatiei-1564779943.jpg

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri după-amiază, pe pagina sa de Facebook, că a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației. Măsura a fost luată ca urmare a declarațiilor făcute de Ecaterina Andronescu, referitoare la cazul fetei răpite, la Caracal.


"Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal", a anunțat prim-ministrul Viorica Dăncilă.


În plus, premierul a precizat, într-o postare pe Facebook, că îl va propune pentru a prelua interimatul la Ministerul Educației pe ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.


Cum se justifică Ecaterina Andronescu 


La rândul ei, Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, că intenția sa în cele afirmate la o emisiune televizată nu a fost să o acuze pe Alexandra Măceșan, fata dispărută în Caracal, sau pe părinții ei de folosirea transportului ilicit, ci de a-i feri pe elevi de răufăcători.
Ea a precizat că a aflat de demiterea sa de la televizor și că nu a vorbit cu Viorica Dăncilă după declarațiile din seara precedentă.


"Nu m-a căutat, din păcate. Eram aici, într-o ședință cu un consiliu al ministerului. Încercăm să rezolvăm niște probleme curente pe care le aveam", a spus Ecaterina Andronescu, la Digi 24.


 "Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc în nicio mașină străină", a fost afirmația făcută pentru care ministrul a plătit cu funcția. 
Ulterior, Ecaterina Andronescu a explicat că afirmația făcută joi seară la un post tv, potrivit căreia ea ar fi învățat acasă să nu se urce în nicio mașină străină, nu avea nicio legătură cu situația Alexandrei.


"Intenția mea era, ceea ce am și spus de fapt, că dacă părinții nu le spun, noi la școală avem obligația să-i ajutăm pe copii să se ferească de răufăcători. Acesta era mesajul meu. Din toamnă să generăm o campanie în școli să-i ferim de răufăcători pe cei pe care îi școlim în școlile noastre. Nu avea nicio legătură cu situația, decât să-i protejăm în perspectivă, pentru că faptul era împlinit. Nu asta era intenția mea, de a o acuza cumva pe Alexandra sau pe părinții ei. Un moment nu am gândit așa. Nu m-am oprit aici, în emisiune. Am continuat să spun: Noi, în toamnă, va trebui să declanșăm o campanie în școlile noastre pentru a-i învăța pe copii să se protejeze", a explicat Ecaterina Andronescu la Digi24.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5177 secunde