CEC Bank acordă finanţări în programul „Femeia Antreprenor”

94
CEC Bank acordă finanţări în programul „Femeia Antreprenor” - 1-1684754884.jpg

Articole de la același autor

CEC Bank a acordat primele finanţări pentru proiectele derulate în cadrul programului „Femeia Antreprenor”, noua schemă de granturi având ca scop, pe lângă dezvoltarea micilor afaceri, şi reducerea diferenţelor de gen din structura IMM-urilor din România.

„CEC Bank facilitează beneficiarilor eligibili deschiderea de conturi curente pentru încasarea alocaţiei financiare nerambursabile şi oferă clienţilor interesaţi credite punte pentru prefinanţare şi credite de investiţii pentru cofinanţarea aportului propriu, dar şi credite bancare destinate finanţării cheltuielilor neeligibile, în condiţii de cost avantajoase. În plus, pentru orice alte solicitări complementare, experţii băncii noastre pot să consilieze antreprenoarele în identificarea soluţiilor optime de finanţare”, a declarat Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul CEC Bank.

Firmele eligibile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acţiuni ale societăţii, în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru firmele înfiinţate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, condiţia se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatişti din Consiliul de Administraţie este formată din femei.

Firmele pot obţine maximum 100.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea unui loc de muncă prin intermediul programului, sau maximum 200.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea a două locuri de muncă prin intermediul programului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6803 secunde