"Celco" a inaugurat un nou cuptor de var
297
Articole de la același autor
Antifrauda Fiscală, condamnată să piardă războiul cu evazioniștii
16 Ianuarie 2014
Și-n 2014, vom face chestiile care ni se par… fumate
06 Ianuarie 2014
Criza locurilor de practică pentru cadeți are soluții! (I)
11 Februarie 2014
Pilotajul și remorcajul maritim se pregătesc de "furtună"
30 Decembrie 2013
Viitorul navigatorilor români e în pericol!
07 Februarie 2014
Cum vor fi prinși cei ce-și închid caloriferul
08 Februarie 2014
Grupul de firme "Celco" SA continuă să își extindă activitatea. Începând din ianuarie 2014, capacitatea de producție a varului a crescut cu 60%, în urma inaugurării noului cuptor de var al Fabricii de Var "Celco", din comuna Corbu, Constanța. Aceasta este singura instalație din țară care produce var bulgări, special pentru fabricarea blocurilor de BCA. Proiectul a fost co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Odată cu punerea în funcțiune a cuptorului, fabrica va putea să producă mai multe sortimente: var bulgări, var măcinat, var hidratat și var dolomitic (necesar în industria siderurgică, în agricultură, horti-cultură, zootehnie și pentru reducerea nivelului poluării centralelor electrice).
Investiția în valoare de aproximativ 4 milioane euro a consolidat poziția companiei pe piața internă și externă, iar implementarea unor tehnologii moderne, de ultimă generație, îi asigură dezvoltarea durabilă.
"Investiția într-un nou cuptor de var a fost programată ca urmare a dorinței noastre de a răspunde prompt marilor consumatori industriali. Astfel am putut să creștem capacitatea de producție a fabricii cu peste 60% și să onorăm orice solicitare cantitativă venită din partea clienților noștri la un nivel calitativ superior. "Celco" va produce singurul var ars tare măcinat pentru BCA CL90 din România, un produs destinat exclusiv fabricilor de BCA. Noul produs se caracterizează printr-o valoare ridicată a parametrului numit T60, obținut exclusiv prin arderea calcarului la temperaturi mult mai înalte. Varul ars tare obținut este caracterizat de un conținut foarte ridicat de oxid de calciu liber și o putere calorifică dublă față de oricare alt tip de var produs în România" - a declarat directorul comercial Irina Usuc.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Vineri, 31 Mai 2013
Luni, 10 Februarie 2014
Marţi, 29 Octombrie 2013
Vineri, 06 Septembrie 2013
Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Luni, 08 Iulie 2013