"Celco" a lansat un adeziv de lux pentru izolarea termică a clădirilor

1479
4
Explozia lucrărilor de anvelopare termică a clădirilor din România a provocat o invazie de adezivi pentru polistiren pe piață. În "pădurea" de produse românești și străine, chiar și meseriașilor le este greu să descopere adezivii de calitate.

Prejudecăți costisitoare

Astăzi, nu mă mai miră faptul că unele dintre lucrările de izolare termică, executate cu numai un an sau doi ani în urmă, trebuie refăcute. Adezivii "made in…", cu calitate "garantată", n-au reușit să suporte căldurile, gerurile și ploile românești și au cedat. Acum, poți băga palma între ziduri și plăcile de polistiren. Un asemenea caz am întâlnit chiar la un apartament din blocul în care locuiesc.

Constructorii și beneficiarii lucră-rilor de anvelopare termică se lasă de prea multe ori înșelați de pro-veniența străină și de prețul scăzut al adezivilor. Din cauza prejudecății că numai ceea ce este produs "afară", a proastei informări, dar și a meschinăriei (nu e deloc o vorbă prea dură) ajung să plătească scump.

Eu sunt Stan pățitul cu tot felul de adezivi străini, care nu lipesc nimic. Viața mi-a dat destule lecții costisitoare și, de aceea, prefer marfa românească, mai ales când e vorba de casa în care locuiesc.

Ce aduce nou "CELCO TERM DD - LUX"?

Noi, constănțenii, suntem privile-giați. Avem chiar aici, în oraș, un producător în ale cărui materiale de construcții avem încredere. Pereții locuințelor noastre sunt făcuți din BCA produs la "Celco" și n-am auzit ca vreun proprietar să fie nemulțumit de acest material. Dimpotrivă!

"Celco" este, totodată, producător de var și de adezivi de foarte bună calitate. Ultimul produs, lansat pe piață, chiar în această săptămână, este adezivul pentru polistiren "CELCO TERM DD - LUX".

Rețeta este creația departamentului de cercetare-dezvoltare al fabricii, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", chimista Mădălina Fugaru, șefa secției adezivi.

"Produsul este destinat lipirii plăcilor de polistiren, dar și realizării stratului de protecție cu inserție de plasă din fibră de sticlă. Este varianta îmbunătățită a adezivului CELCO TERM, având, însă, proprietăți superioare. Noutatea constă în: aderența, lucrabilitatea sporite, consumul redus de material și aportul la creșterea izolației termice. Este foarte fin, granulația selecționată fiind mai mică de 0,5 mm, și este rezistent la șocuri. Este impermeabil la acțiunea apei provenită din precipitații, stabil la variațiile de temperatură. Poate fi comparat cu adezivii de lux de pe piață, dar raportat la ei este mai ieftin" - a precizat Mădălina Fugaru.

Consumul la lipirea plăcilor termoizolante este de 3,5 - 4 kilograme pe metrul pătrat, iar la acoperirea plăcilor lipite, 4 - 5 kilograme pe metrul pătrat.

Prețul unui sac de 25 kg este de maximum 30 lei (cu TVA inclus). Produsele similare costă 40 de lei și mai mult. Cu "CELCO TERM DD - LUX" se obține nu doar o calitate superioară a anvelopei termice a clădirii, ci și un cost mai mic al lucrărilor. Produsul se găsește, deja, pe piață, la distribuitorii "CELCO".

O fabrică inovativă

Așa cum am mai spus-o și cu alt prilej, producătorul de materiale de construcții "Celco" SA, din Constanța, face parte din categoria companiilor inovative. În "regnul" economiei românești, aceasta este o "specie" rară, de elită.

Conform standardelor Uniunii Europene, companiile inovative sunt acele unități economice care promovează tehnologii și produse noi, metode noi de organizare, de marketing, de desfacere, iar "Celco" SA se poate lăuda că excelează în multe dintre aceste capitole.

Comentează știrea

edy
9 mai 2012
celco

hai sa fim seriosi...

Marian
9 mai 2012
Felicitari !

Ma bucur sa citesc ca o firma romaneasca mai face si cercetare.Un lucru bun,eu am luat materiale de la Celco si nu am avut probleme.Daca vrem sa traim fara ca sa fim slugi pe afara ,trebuie ca fiecare sa incurajam produsele noastre romanesti care nu sunt mai prejos !

Un patriot
9 mai 2012
Evident

Nici nu mi-am inchipuit altceva. La "căldurile, gerurile și ploile românești" nu poate sa reziste decat un adeziv pur sange romanesc.Unde pot sa ma lipesc si eu de un sac de LIPICI TERM de LUXE romanesc ? Eu sunt disperat.In luna ianuarie 2012,Mazare a lipit in porofelul meu o factura de opt milioane la incalzire si nu pot sa mai scap de ea.

Alt patriot
9 mai 2012
La Celco

Buna Un patriot. La fabrica Celco din str. Industriala nr.5 poti cumpara sacul DD-Lux dar am vazut si la Brick produsele lor. Eu am un apartament de 90mp intr-o cladire facuta din BCA Celco de 35cm grosime, fara polistiren si am platit 300 lei in ianuarie. Sunt foarte multumit de produsele lor si nici nu costa cat costa alea straine. Succes!

Răspuns la: Evident
Adăugat de : Un patriot, 9 mai 2012
Nici nu mi-am inchipuit altceva. La "căldurile, gerurile și ploile românești" nu poate sa reziste decat un adeziv pur sange romanesc.Unde pot...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Februarie 2012
Stire din Economie : Loteria fondurilor europene
Pagina a fost generata in 0.4718 secunde