În bilanțul de manager al lui Andrei Popa n-a rămas loc de "Bună ziua!"

1405
1
În bilanțul de manager al lui Andrei Popa n-a rămas loc de
Expresia "a lăsa loc de bună ziua" s-a împământenit în cultura organizațională din România. Ea se referă la acele persoane care, prin calitățile lor profesionale și umane fac cinste instituțiilor sau unităților economice în care lucrează, care se bucură de respectul și prețuirea colegilor de muncă și după ce părăsesc respectiva entitate. Oricând sunt bineveniți printre ei, întâmpinați cu o strângere de mână și un "Bună ziua!" plin de căldură.

De la lansarea lucrărilor de construcție a portului Constanța, pe 27 septembrie 1909, și până de curând, toți conducătorii lui s-au străduit să-și câștige stima și respectul subordonaților. Peste port a trecut furtuna celor două războaie mondiale, a crizei economice din 1929 - 1933, norii negri ai dictaturii proletariatului și ai celei ceaușiste, vijelia revoluției din 1989, anii dureroși ai reformei economice și ai privatizărilor și criza din 2009 - 2012, dar niciunul dintre conducătorii lui nu a ajuns să fie hulit și alungat de oameni.

Cei ce s-au perindat la cârma administrației portului Constanța au avut slăbiciunile și păcatele lor, ca tot omul, dar au lăsat loc de bună ziua. Ceea ce este mare lucru!

Această tradiție de peste 100 de ani, din cultura organizațională a portului Constanța, s-a frânt odată cu venirea la cârma admi-nistrației sale a lui Andrei Popa. Mandatul său, început pe 20 ianuarie 2011, s-a întrerupt pe 8 martie 2012, după o criză nemaivăzută în acest port. Cei ce i-au cerut demisia timp de 72 de zile, păziți de polițiști și jandarmi, au fost împinși la luptă de teamă, disperare și revoltă. Au ajuns să își riște locurile de muncă, existența personală și a familiilor, participând, timp de o lună, la o grevă aflată în afara legii.

Această criză încununează cariera de ma-nager portuar a lui Andrei Popa, o carieră pe al cărui răboj se mai găsesc două episoade tensionate: greva de la "Chimpex", din decembrie 2007 - ianuarie 2008, care a durat 2 luni și 21 de zile, și revolta disponibilizaților de la "Minmetal", din februarie 2009.

Ieri, demisionarul Andrei Popa ar fi trebuit să se prezinte la Gara Maritimă pentru a preda gestiunea. Era așteptat de sute de subordonați. A evitat să dea ochii cu ei și a făcut un ocol mare, de 250 de kilometri, pe la București. Acolo, la Ministerul Transporturilor, a predat ștafeta.

Ioniță Profir - membru în consiliul de administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța a preluat interimatul președinției acestui organism până la viitoarea ședință AGA, din 23 mai.

Ieri, Valentin Preda, membru în consiliul de administrație și viitor secretar de stat la Ministerul Transporturilor, s-a întâlnit cu liderii Sindicatului CNAPMC și salariații companiei. El a declarat că instituția dialogului social va fi repusă în drepturi, partenerii sociali urmând a analiza revendicările sindicale rămase nesoluționate. 

Comentează știrea

Daniel
9 mai 2012
Analiza

Asa se intampla de fiecare data cand sunt promovati si lasati saia decizii toti sociopatii si toate nulitatile pamantului. Comportamentul acestui nemernic congenital are cu siguranta un profund substrat al unei intense frustrari situate undeva intre copilarie si adolescenta. Dispretul fata de oameni in general, servilismul si obedienta pe alocuri scabroase in fata conducatorilor directi, scoate in evidenta adancile carente atat de educatie in cei 7 ani indispensabili formarii ca si om cat si a unei adolescente si tinereti traite sub imperiul vanitatii si izolationismului social. Asemenea specimene ratate din punct de vedere uman sunt apoi racolate si folosite la treburile murdare ale atora mai puternici. Cu siguranta acest soi uman are pe constiinta destinele frante a zeci poate sute de oameni. El face rau nu pentru ca ii plece ci pentru ca asa isi hraneste golul sufletes din interior. Privitii cu atentie atitudinea in situatii de criza. Are comportamentul specific sacalului care ataca prada cazuta daor atunci cand are siguranta haitei in spate, altfel fiind foarte fricos. Asa si acest Popa. Am avut prilejul nefericit de a-l cunoaste chiar si indirect pe acest nefericit. Impresia? Ati citit totul in randurile de mai sus. Ca ultima parere? Acest soi de fiinte umane (asta pentru ca impartim specia) se strunesc numai si numai cu bataia si frica asemeni animalelor salbatice. Cred spre binele lui sa se intoarca in Braila natala ca in Constanta sigur nu mai are loc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3983 secunde