Centralele eoliene ar putea duce la scumpirea energiei electrice

1233
Centralele eoliene ar putea duce la scumpirea energiei electrice - parceoliandobrogea1-1315396089.jpg
Prețul energiei electrice achitat de consumatori ar putea crește cu 10% anul viitor, după punerea în funcțiune a tot mai multor centrale eoliene și sprijinirea acestor investiții prin schema de certificate verzi.
Declarația aparține șefului departamentului de eficiență energetică din ANRE, Zoltan Nogy Bege. "Dacă legea care stabilește schema de sprijin se va aplica în luna septembrie, impactul în factura finală va fi de aproximativ 3%. Pentru 2012 impactul ar putea ajunge la 10% pentru că ar putea fi puși în funcțiune 1.500-2.000 MW instalați în proiecte eoliene. Este o creștere importantă", a precizat Zoltan Bege.
Dealtfel, cel mai mare impact va fi resimțit în anii 2016 - 2017, când consumatorii ar putea ajunge să plătească pentru energie cu până la 30% mai mult. Potrivit calculelor ANRE, consumatorii de electricitate din România vor plăti 10 miliarde de euro în plus la facturi până în anul 2020, pentru sprijinirea investițiilor în energii regenerabile.
La sfârșitul anului trecut în România erau instalate turbine eoliene de 442 MW. Pentru finalul acestui an este estimată dublarea capacităților de producție a energiei în turbine eoliene, informează Mediafax.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1808 secunde