CFR Călători a reluat cursele spre Aeroportul Otopeni odată cu mutarea curselor low-cost

165
CFR Călători a reluat cursele trenurilor Regie Henri Coandă Expres pe ruta București Nord - Aeroport - Balotești odată cu mutarea curselor aeriene low-cost de pe Aeroportul Băneasa, informează CFR Călători, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, circulația acestor trenuri a fost sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile din această iarnă, dar și a utilizării foarte scăzute.

În contextul transferului activității companiilor de zbor low-cost de la Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu (București Băneasa) la Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni), acest tip de transport - tren plus auto va fi reluat experimental, circa două luni, pentru a se putea face o evaluare a pieței pe această rută.

În funcție de nivelul de trafic, se va lua o decize finală asupra menținerii în circulație a trenurilor Henri Coandă Expres, susțin reprezentanții CFR Călători.

La fiecare oră, din intervalul orar 06.25 - 21.24, trenurile vor asigura legături corelate cu activitatea traficului aerian din Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni).

Microbuzele pentru transferul pasagerilor dintre terminalele de plecare/sosire ale aeroportului și Punctul de Oprire Aeroport haltă (locul/stația unde opresc trenurile), circulă într-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor. Îmbarcarea în microbuzele de transfer se realizează de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internaționale, unde se află și casa de bilete.

Un bilet costă 8,10 lei, iar un abonament lunar 136 de lei (tarifele includ și transferul cu microbuzul). Biletele se pot procura de la toate casele de bilete din stațiile și agențiile de voiaj CFR, inclusiv de la casa de bilete deschisă în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Martie 2012
Stire din Economie : Explozii cu repetiție pe un tanc chimic
Vineri, 23 Martie 2012
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Pagina a fost generata in 1.2316 secunde