China - vedeta Forumului Mondial al Marinei Comerciale

118
China - vedeta Forumului Mondial al Marinei Comerciale - chinavedetaforumuluimondialalmar-1635184162.jpg

Articole de la același autor

În format on-line, s-a deschis primul Forum Mondial al Marinei Comerciale (World Maritime Merchants Forum). Găzduit de China Merchants Group, Consiliul Maritim Baltic și Internațional, Camera Internațională de Transport și Asociația Armatorilor din Hong Kong, forumul își propune să extindă cooperarea pe lanțurile de transport maritim, să promoveze protejarea resurselor și să stabilească o nouă abordare ecologică globală în transportul maritim, pe fondul marilor schimbări generate de digitalizare și decarbonizare.

În actualul context inernațional, China este bine poziționată pentru a deveni un centru mondial de inovare și cunoaștere în transportul maritim durabil, susțin participanții la forum.

Odată cu schimbarea centrului de greutate economic al lumii spre Asia de Est în urma pandemiei, China are cele mai conectate rețele de transport maritim din lume, a declarat Li Xiaopeng, ministrul chinez al transporturilor. El a precizat că țara sa are parteneriate comerciale cu peste 120 de țări și regiuni din întreaga lume.

Referindu-se la noile tehnologii verzi din domeniul naval, Esben Poulsson, președintele Camerei Internaționale de Transport Național, a declarat: „Deși există câteva tehnologii noi foarte promițătoare privind emisiile de carbon zero, realitatea este că suntem departe de a avea toate răspunsurile.” 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4372 secunde