China accelerează construcția porturilor inteligente

132
China accelerează construcția porturilor inteligente - chinaaccelereazaconstructiaportu-1633357279.jpg

Articole de la același autor

China a lansat un program de investiții în noi tipuri de infrastructură, pentru următorii cinci ani. Printre priorități se numără construcția porturilor inteligente și fără servicii de siguranță a navigației (pilotaj și remorcaj).

În perioada următoare se va trece la modernizarea inteligentă a porturilor de containere din Xiamen, Ningbo și Dalian. În plus vor fi construite porturi automate la Tianjin, Suzhou și Beibuwan, în regiunea autonomă Guangxi Zhuang din sud-vestul Chinei.

Operatorii portuari vor trebui să accelereze introducerea tehnologiilor de programare inteligentă și de telecomandare a echipamentelor și instalațiilor din porturi, precum și sistemul de transport fără asistența remorcherelor și a piloților.

În plus, autoritățile portuare vor construi platforme de servicii logistice inteligente și vor consolida monitorizarea inteligentă a mărfurilor periculoase, conform planului.

Sub presiunea epidemiei de coronavirus, care a condus la congestionarea porturilor și la o eficiență mai scăzută a acestora, o serie de autorități portuare din China au lansat, deja, proiecte de tehnologii inteligente. Portul Qingdao din provincia Shandong a anunțat că a realizat operarea automată a instalațiilor de descărcare a navelor.

Modernizarea digitală a sistemelor portuare de către operatorii porturi chinezi a redus timpul de vămuire de la 1,5 zile la cinci minute, iar timpul mediu de ridicare a containerelor a fost diminuat cu 20%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3888 secunde