Companiile aeriene vor putea primi subvenții de stat de până la 800.000 de euro

121
Companiile aeriene vor putea primi subvenții de stat de până la 800.000 de euro - companiileaerienevorputeaprimisu-1633357309.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor românească în valoare de 1,2 milioane de euro destinată companiilor aeriene care încep zboruri internaționale regulate pe Aeroportul Internațional Maramureș, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ajutorul constă în subvenții directe de până la 800.000 euro pe întreprindere. Aeroportul Internațional Maramureș joacă un rol important în ceea ce privește conectivitatea regională și internațională a României. Sprijinul public va fi accesibil tuturor companiilor aeriene interesate care se angajează să opereze cel puțin două noi zboruri internaționale pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Ajutorul se va aloca pe baza unei evaluări a numărului de destinații, a frecvenței zborurilor și a numărului estimat de pasageri atrași în primul an de operare. Schema este menită să sprijine activitatea acestor companii aeriene, precum și redresarea economică și viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăși 1,8 milioane de euro per beneficiar; și se acordă până la 31 decembrie 2021.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4538 secunde