Finanțarea verde: Cum asigurăm tranziția către o economie durabilă funcțională?

122
Finanțarea verde: Cum asigurăm tranziția către o economie durabilă funcțională? - finantareaverdecumasiguramtranzi-1632762837.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, a organizat Conferința „Finanțarea verde: Cum asigurăm tranziția către o economie durabilă funcțională?”. Schimbarea climatică și provocarea de a dezvolta o economie circulară funcțională au fost definite drept prioritățile anilor următori pentru atingerea obiectivului de transformare a Europei, până în 2050, într-un continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră.

Evenimentul a venit în sprijinul antreprenorilor români cu o serie de răspunsuri privind instrumentele dezvoltate de Uniunea Europeană pentru stimularea și finanțarea tranziției verzi. Scopul final este de a susține companiile care reprezintă o parte esențială a economiei și a lanțului valoric și, prin urmare, dețin un rol important în aplicarea obiectivelor de sustenabilitate.

Ovidiu Silaghi - secretarul general al CCIR, a declarat: „CCIR dorește să sensibilizeze guvernanții țării, pentru a se implica în creionarea unor strategii pe termen scurt și mediu, care să contribuie la asigurarea unor cantități suficiente de energie regenerabilă, condiție sine qua non pentru o tranziție verde de succes. Fără asigurarea unor resurse de energie curată, decarbonizarea industriei va fi aproape imposibilă, de aici și necesitatea stringentă a dezvoltării rapide și la scară largă a instalațiilor de energie regenerabilă în următorii 10 ani”.

În cadrul conferinței s-a discutat și despre importanța economiei circulare, în care deșeurile devin o resursă cheie. S-a arătat că activitățile de regenerare industrială, reciclare și re-fabricare trebuie stimulate printr-o strategia pentru tranziția către o economie durabilă, curată, fără a limita accesul întreprinderilor la finanțare sau impunerea unor sarcini administrative nejustificate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7578 secunde