Tinerii geografi au participat la cea de-a IV-a ediție a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”

220
Tinerii geografi au participat la cea de-a IV-a ediție a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu” - foto1-1632295601.jpg

Articole de la același autor

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), domeniul Geografie, în parteneriat cu Asociația Profesională a Geografilor din România (APGR), Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter și Asociația Studenților Geografi Constanța (ASGC) a organizat, în perioada 17-19 septembrie 2021, cea de-a patra ediție a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”. Potrivit şefului de lucrări, dr. Mirela Paraschiv, evenimentul științific dedicat promovării proiectelor de cercetare ale tinerilor geografi din România a reunit, la Constanța, peste 30 de participanți, studenți și masteranzi geografi de la: Universitatea din București, Universitatea Valahia din Târgoviște și Universitatea din Craiova, alături de studenții și masteranzii Universității „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, de la specializările de licență Geografie și Geografia Turismului, dar și de la programele de master „Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice” și „Conservarea biodiversității”.

„Participanții la eveniment au prezentat aspecte analitice și bune practici în domeniul dezvoltării durabile, pe diverse teme, precum: calitatea mediului, schimbări climatice, gestiunea ariilor naturale protejate și calitatea vieții. De asemenea, prezentările susținute în cadrul conferinței contribuie la conturarea unor mai bune politici publice de planificare teritorială pentru guvernanța spațiilor urbane și rurale, cu scopul de a reduce poluarea și degradarea mediului. Manifestarea științifică a inclus și aplicații practice de teren privind analiza geografică a zonei costiere a României și aspecte de ecologie urbană și de gestiune a patrimoniului cultural construit specifice municipiului Constanța”, a precizat Mirela Paraschiv. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6762 secunde