Marile ambiții ecologice ale Uniunii Europene

114
Marile ambiții ecologice ale Uniunii Europene - marileambitiiecologicealeuniunii-1632763190.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană ia măsuri pentru a-și reduce emisiile de metan de aproape trei decenii. Strategia Comisiei Europene, adoptată în 1996, a contribuit la reducerea cu aproape jumătate a emisiilor de metan generate de depozitarea deșeurilor. În cadrul Pactului verde european și pentru a sprijini angajamentul Uniunii Europene privind neutralitatea climatică până în 2050, Uniunea Europeană a adoptat, în octombrie 2020, o strategie de reducere a emisiilor de metan în toate sectoarele-cheie, acoperind domenii precum energia, agricultura și deșeurile.

Reducerea emisiilor de metan în deceniul actual reprezintă o parte importantă a ambiției Uniunii Europene de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

Anul acesta, Comisia Europeană va propune o legislație care să măsoare, să raporteze și să verifice emisiile de metan, să stabilească limite privind evacuarea în atmosferă și arderea la faclă și să impună cerințe de detectare a scurgerilor și de reparare a acestora.

De asemenea, Comisia Europeană depune eforturi, pe de o parte, pentru a accelera adoptarea tehnologiilor de atenuare prin implementarea pe scară mai largă a „sechestrării carbonului în solurile agricole” în statele membre ale Uniunii Europene și prin planurile lor strategice din cadrul politicii agricole comune, iar, pe de altă parte, pentru a promova producția de biometan din deșeuri și reziduuri agricole.

În fine, Comisia Europeană sprijină Programul Organizației Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) în ceea ce privește instituirea unui Observator internațional independent al emisiilor de metan (IMEO), care să abordeze lacunele globale în materie de date și transparența în acest domeniu, inclusiv prin intermediul unei contribuții financiare. IMEO va juca un rol important în crearea unei baze științifice solide pentru calcularea emisiilor de metan și în punerea în aplicare a Angajamentului global privind metanul în această privință.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8603 secunde