Biblioteca Judeţeană găzduieşte conferința cu titlul „Tangoul - o emoție care se dansează”

284
Biblioteca Judeţeană găzduieşte conferința cu titlul „Tangoul - o emoție care se dansează” - twopeopledancing-1632382472.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează vineri, 24 septembrie, ora 17.00, conferința cu titlul „Tangoul - o emoție care se dansează”, susținută de prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, urmată de un dialog cu Ionuț Fișcu, profesorul școlii „Tango Magico” din Constanța. Conferința se va deschide și se va închide cu un spectacol de tangou-dans susținut de cuplul de dansatori Ionuț Fișcu și Arina Cojocaru pe muzica unor celebri interpreți de tango, spectacol care va avea loc în holul Bibliotecii la parter.


Apărut în mediile rău famate, în mahalalele Buenos Airesului, într-o lume de cuţitari, gauchos, mardeiaşi şi femei uşoare, tangoul a ajuns să fie dansat de elitele europene, devenind popular în toată Europa interbelică. „Tangoul îşi revendică personajele şi intră în literatură şi în mitologia locală devenită ulterior monedă curentă. Cu pantaloni mulaţi cu dungi, curea largă neagră, vestă foarte scurtă cu fantă în sapte, cu pălăria cu bor larg, retrusat, fular alb, floare la ureche, garoafă, muşcată sau gardenie, bărbatul conduce femeia cu un hieratism autoritar. Dansul solicită abandonul total, nu tolerează discuţia, nici distracţia, tangoul se dansează în transă, îşi este sieşi suficient. Carlos Gardel, Francisco Canaro, Juan d’Arienzo şi atâţia alţii l-au făcut nemuritor. Despre acest inefabil al tangoului vor vorbi Angelo Mitcievici şi Ionuţ Fişcu”, au precizat reprezentanţii instituţiei de cultură. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1869 secunde