Cibernetică, transporturi, vânzări. INFO economic

170
Cibernetică, transporturi, vânzări. INFO economic - 1-1683449850.jpg

Articole de la același autor

l Un număr de 30.000 de site-uri web, în medie, sunt compromise zilnic, iar la fiecare 39 de secunde are loc un atac cibernetic, arată datele publicate într-un articol de specialitate, de blogul din România al producătorului de soluţii antivirus Eset. Cifrele sunt dezvăluite în contextul în care din ce în ce mai multe bloguri devin ţinta infractorilor cibernetici.

l Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat 89 amenzi contravenţionale în valoare totală de 693.500 lei, în urma campaniei de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în domeniu, în ceea ce priveşte serviciile oferite consumatorilor la desfăşurarea activităţii în transportul feroviar. Potrivit unui comunicat transmis de autoritate, campania de verificare a fost derulată în primele patru luni ale acestui an.

l Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zona euro au scăzut în luna martie, însă România se numără printre statele membre cu cea mai puternică creştere a vânzărilor, atât de la o luna la alta cât şi în ritm anual, arată datele publicate de Eurostat. Conform acestor date, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 1,2% în zona euro şi cu 1,1% în Uniunea Europeană, în luna martie 2023 comparativ cu luna februarie. Cele mai importante reduceri ale vânzărilor cu amănuntul au fost înregistrate în Letonia (minus 2,7%), Germania şi Polonia (ambele cu minus 2,4%). La polul opus, cea mai importantă creştere a vânzărilor cu amănuntul de la o lună la alta a fost înregistrată în România (2,9%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6062 secunde