CNE Cernavodă - știrile zilei

335
CNE Cernavodă - știrile zilei - 4b6f74dfb95b77d5c9de5489e67069e4.jpg
Starea centralei
Puterea electrică la borne: 704,6 MWe - U1; 70,5 MWe - U2

Impact asupra mediului
Evacuările gazoase și lichide de radioactivitate au fost sub 1% din limitele aprobate de către autorități.
Radioactivitatea evacuată în mediu de la CNE Cernavodă, pentru data de 11 iulie 2010, a fost de 0,017 microSv, datorită emisiilor în aer și 1,16E-03 microSv, datorită emisiilor radioactive în apă.
Nu au fost emisii de gaze nobile la niciuna dintre unități. Nivelurile de radioactivitate ale mediului se încadrează în valorile fondului natural, fără să se producă modificări ale acestuia. Pentru probele de apă freatică, analizele prin spectrometrie gamma nu au detectat prezența radio-activității artificiale, iar concentrația de tritiu a fost sub limita de detecție de 2,5 Bq/l.
În probele de apă din forajele de control de pe platforma DICA, precum și în cele de pe platforma depozitului intermediar DIDR, nu a fost detectată radioactivitate gama artificială peste limitele de detecție.
Apa potabilă nu conține radioactivitate artificială (tritiu sau radionuclizi gamma emițători) peste limita de detecție. Debitul de doză gamma măsurat în Cernavodă în data de 11 iulie 2010, a fost de 0,0967 microSv/h, valoare care se încadrează în valorile fondului natural din România.

Solidaritate față de comunitatea locală
CNE Cernavodă a dat încă o dată dovadă de solidaritate cu comunitatea locală, afectată de inundații. Începând de vineri, 9 iulie 2010, reprezentanții CNE au participat, împreună cu alți agenți economici, la evacuarea apei din centrul orașului și de pe străzile adiacente, inclusiv la curățarea zonei. De asemenea, CNE Cernavodă a asigurat trei mese pe zi pentru aproximativ 54 de sinistrați, în zilele de sâmbătă, duminică, luni și marți. Primăria orașului a adresat mulțumiri CNE Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2952 secunde