Consiliul Județean s-a lăsat ieri așteptat

Tandemul Petre Grigoraș - Paul Cazan, vehiculat la cârma noului club FCM Constanța

2065
Tandemul Petre Grigoraș - Paul Cazan, vehiculat la cârma noului club FCM Constanța - c5f04b97fb0ab32011d099108469e3e5.jpg

Articole de la același autor

Discuțiile dintre autoritățile locale și Săgeata Stejaru privind noul club care să reprezinte Constanța în Liga a II-a se pare că au evoluat favorabil, însă, ieri, când urma să aibă loc întâlnirea decisivă, care să finalizeze înțelegerea, Consiliul Județean nu a mai dat semne de viață.

După ce au renunțat să se implice la FC Farul, necăzând de acord cu patronatul clubului, autoritățile locale au anunțat că îmbrățișează o altă variantă: înființarea unui club nou, care să fuzioneze apoi cu Săgeata Stejaru, pentru a putea evolua în Liga a II-a și a avea drept de promovare imediată.
"Săgeata ne-a făcut o ofertă mai mult decât onorabilă. Mai avem discuții la antrenor, noi îl vrem pe Grigoraș, ei pe tehnicianul lor, Aurel Șunda", declara, la conferința de presă de luni, Cristinel Dragomir, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.
Se pare însă că, în cele din urmă, s-ar fi găsit o soluție care ar fi fost îmbrățișată de ambele părți, variantă cu care, ieri, trebuia să se poarte discuțiile de final, de soluționare, în trei (Săgeata - CJC - Petre Grigoraș). Echipa ar fi urmat să se numească FC Municipal Constanța.

Telefoanele CJC, mute
Schema la care s-ar fi ajuns, ieri, înaintea ultimelor tratative, ar fi fost: antrenor principal - Petre Grigoraș, președinte - Paul Cazan (variantele avansate de Consiliul Județean), vicepreședinte - Mihai Terzi, manager general (sau director tehnic) - Aurel Șunda (ambii, rămași de la Săgeata).
Grig urma să ia deciziile la echipă și să aibă responsabilitatea rezultatelor, în vreme ce lui Șunda, care ar fi urmat să-l familiarizeze pe noul antrenor cu lotul (Săgeata urma să pună la dispoziție grosul fotbaliștilor), i s-ar fi rezervat alte atribuții tehnice (monitorizarea de jucători, urmărirea adversarelor echipei constănțene etc.).
Pe marginea acestor soluții, dar și a altora (clarificarea ierarhiilor și a relațiilor în club, lot de jucători, buget, obiectiv) ar fi trebuit să se discute, ieri, cu Petre Grigoraș. Nici până la ora 22 însă, tehnicianul nu fusese contactat și se pare că reprezentanții Consiliului Județean nu îi mai apelaseră nici pe conducătorii Săgeții!
"N-am discutat nimic până acum și n-am primit nimic oficial. Aștept în continuare, eu sunt acasă, pregătit să încep o treabă serioasă. Trebuie însă ca lucrurile să fie puse la punct de la început și să fie clare", a declarat Grigoraș, pentru "Cuget Liber".

Suporterii sunt în stand-by
Perspectiva ca și această variantă, cu un nou club în Liga a II-a, să cadă, nu i-a lăsat indiferenți pe fanii Farului. "Dacă nu vom avea echipă nici pe această filieră, noi, suporterii, vom înființa Fundația Farul 2010, pe care o vom înscrie în Liga a IV-a. Vrem ca Farul să fie salvat și să evolueze în Liga a II-a, prin orice soluție, dar, dacă nu se va realiza nimic, recurgem la ultima variantă, cea de avarie. Duminică, 18 iulie, ne întâlnim în Mamaia, la ora 15, pentru a discuta de Fundație", ne-a declarat Sorin Mihăilescu, liderul suporterilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3618 secunde