Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, vizită în Portul Constanţa

876
Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, vizită în Portul Constanţa - 1-1715680199.jpg

Articole de la același autor

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a fost prezent, marţi, 14 mai, în portul Constanţa. La sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, el a avut discuţii cu directorul general Mihai Teodorescu.

„Oficialul european a precizat că vizita sa în portul Constanţa îi va oferi o ocazie excelentă de a evalua situaţia actuală în ceea ce priveşte transportul cerealelor şi al altor produse agricole din Ucraina. În acest context, au fost subliniate eforturile pe care le-a depus România pentru a oferi un ajutor vital economiei Ucrainei în timpul celei mai profunde crize, facilitând cea mai mare rută alternativă de export pentru cereale şi pentru alte mărfuri în afara coridorului Mării Negre”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii CN APM.

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, efectuează o vizită de două zile în România. El îşi va încheia deplasarea în România vizitând Crama Rasova şi proiecte finanţate de UE.

Wojciechowski a subliniat faptul că Executivul comunitar a aprobat, recent, o schemă de ajutor de stat a României în valoare de 126 de milioane euro, pentru a sprijini investiţiile necesare în porturile care se confruntă cu fluxuri comerciale sporite. România poate beneficia, de asemenea, de finanţare în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei - componenta Transporturi, pentru a sprijini investiţiile în infrastructuri noi şi modernizate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5395 secunde