Comisia Europeană a acordat un ajutor de 27.4 milioane de euro pentru platforma multimodală din portul Galați

220
Comisia Europeană a acordat un ajutor de 27.4 milioane de euro pentru platforma multimodală din portul Galați - comisiaeuropeanaajutorportulgala-1564604949.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a aprobat un ajutor nerambursabil în valoare de 27.4 milioane de euro, pentru o investiție din portul Galați, cel mai mare port fluvial din România. Proiectul constă în construirea unei noi platforme multimodale, cu o capacitate de 150.000 TEU (containere convenționale) pe an, în zona denumită "port bazin nou". Costul total al investiției se ridică la 89,9 milioane de euro. Aceasta va fi cofinanțată de statul român, prin programul operațional de infrastructură mare (POIM) și din surse private, bani proveniți din concesionările platformei, precum și direct prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF), un instrument-cheie de finanțare al UE. 


Nodul logistic nou creat va servi trecerii de la transportul rutier la transportul feroviar și transportul pe căi navigabile fluvio - maritime, pe coridorul de transport transeuropean Rin – Dunăre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4878 secunde