Compania Electrica, rating „BBB minus”

257
Compania Electrica, rating „BBB minus” - compania-1678621248.jpg

Articole de la același autor

Fitch Ratings a confirmat la „BBB minus” ratingul pe termen lung atribuit companiei româneşti Electrica şi a menţinut perspectiva negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. De asemenea, profilul individual de creditare (SCP) al Electrica continuă să fie evaluat la „bbb minus”.

Confirmarea ratingurilor reflectă aşteptările Fitch privind normalizarea performanţei operaţionale a Electrica din 2023, sprijinită de deciziile finale ale autorităţii de reglementare pentru redresarea costurilor legate de pierderile de reţea din 2022, şi de redresarea completă a discrepanţei venit/cost creată de plafonarea preţului de aprovizionare.

Perspectiva negativă reflectă riscul de execuţie încorporate în implementarea deciziilor autorităţii de reglementare, în special plăţile la timp ale Guvernului pentru compensarea plafonării preţului, cuplate cu o situaţie dificilă a lichidităţii, care este dependentă excesiv de facilităţile pe termen scurt.

După doi ani dificili, datoria netă a Electrica a crescut la trei miliarde lei la finalul lui 2022, de la 0,4 miliarde lei la finalul lui 2020. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3229 secunde