Comuniștii ucraineni: Viktor Iușcenko să fie tras la răspundere pentru că a cedat platoul din Marea Neagră

667
Comuniștii ucraineni: Viktor Iușcenko să fie tras la răspundere pentru că a cedat platoul din Marea Neagră - bataliepeplatoulcontinentalurcra-1330184009.jpg
Partidul Comunist din Ucraina consideră că fostul președinte ucrainean Viktor Iușcenko ar trebui să fie tras la răspundere pentru că "a cedat României platoul continental din apropierea Insulei Șerpilor" - informează portalul de știri Gazeta, care citează un comunicat al comuniștilor ucraineni.

Potrivit Biroului de presă al formațiunii politice, în anul 2009, mai mulți experți, inclusiv din rândul comuniștilor, au susținut că "implicarea Curții de la Haga în procesul de soluționare a disputei teritoriale asupra Insulei Șerpilor indică faptul că Iușcenko ar fi negociat în prealabil cedarea zonei economice în schimbul unor concesii dubioase", scrie Rador.ro.

"A fost vorba de demersuri privind aderarea țării la NATO și de servicii aduse "prietenilor petrolieri" din fosta administrație de la Casa Albă" - se subliniază în comunicat. Potrivit Partidului Comunist, eșecul Ucrainei în disputa teritorială soluționată de instanța de la Haga era prevăzut dinainte. "În urma deciziei luate la Haga, o zonă cu resurse evaluată la 13.000 de kilometri pătrați a fost acordată României. Acum a înțeles toată lumea că previziunea Partidului Comunist a fost una corectă.

Ucraina a cedat 79,34% din teritoriul aflat în litigiu. România va dezvolta acum aceste resurse, care cândva aparțineau Ucrainei" - susțin comuniștii de la Kiev. Potrivit acestora, pierderea resurselor strategice trebuie considerată o trădare a intereselor naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Social : Începe bătaia pentru plajele Mării Negre
Joi, 02 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Tragedie în Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.6514 secunde