Condamnarea la moarte a fostului președinte pakistanez Pervez Musharraf, anulată

156
Condamnarea la moarte a fostului președinte pakistanez Pervez Musharraf, anulată - ddd-1578922614.jpg

Articole recomandate

Justiția din Pakistan a anulat luni condamnarea la moarte în contumacie a fostului șef de stat Pervez Musharraf, argumentând că tribunalul special care l-a declarat vinovat de trădare a fost neconstituțional, a indicat un procuror responsabil de acest caz, citat de AFP, relatează Agerpres. "Depunerea reclamației, constituirea tribunalului, selectarea echipei de acuzare sunt ilegale, întreaga judecată a fost anulată", a declarat pentru France Presse procurorul Ishtiaq Khan, care a reprezentat guvernul pakistanez în fața Înaltei Curți din Lahore (estul Pakistanului). Un avocat al fostului președinte, Azhar Siddiq, a confirmat decizia în fața presei.

Totuși, parchetul poate decide să-l urmărească din nou pe Musharraf, care mai este pus sub acuzare într-o serie de afaceri. Pervez Musharraf, aflat la putere între 1999 și 2008, a fost condamnat în decembrie anul trecut de un tribunal special pentru înaltă trădare și subminarea Constituției țării, într-un proces deschis împotriva fostului președinte în urmă cu șapte ani. Musharraf era judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgență în 2007, când a suspendat Constituția și i-a încarcerat pe judecătorii Curții Supreme care nu au acceptat decizia.

Fostul șef de stat, care trăiește în exil în Dubai, l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă și a obținut un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4338 secunde