Conducerea companiei CSCT a lipsit de la întâlnirea cu reprezentantul Guvernului

398
Conducerea companiei CSCT a lipsit de la întâlnirea cu reprezentantul Guvernului - conducereacompanieicsctalipsitde-1602780948.jpg

Articole de la același autor

La doar câteva minute după instalarea în funcție, Silviu Coșa – noul prefect al județului Constanța i-a primit pe Ion Caraignat – președintele Filialei Constanța a Confederației Naționale a Sindicatelor „Cartel Alfa”, Vasile Zelca – vicepreședintele filialei și Pavel Nicolae – liderul Sindicatul Uniport Constanța, unul dintre cei trei macaragii concediați de compania Constanța South Container Terminal (CSCT). La întâlnire au fost prezenți, de asemenea, subprefectul Șenol Ali și Eugen Bola – șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La discuțiile cu prefectul județului, compania Constanța South Container Terminal ar trebui să fie reprezentată de directorul general Cosmin Cristea, având în vedere faptul că tema discuțiilor era conflictul provocat de o măsură luată de acesta.

După cum se cunoaște, decizia conducerii companiei Constanța South Container Terminal de a concedia trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul unuia dintre cele două sindicate din terminalul de containere, a stârnit proteste în valuri, la sediul operatorului portuar, în fața Prefecturii Constanța și la poarta Ambasadei Emiratelor Arabe Unite, în București.

„Ignorarea invitației de a participa la dialogul patronat de instituția prefectului echivalează cu o sfidare adusă autorității statului român și organizațiilor sindicale. Urmează să stabilim acțiunile pe care le vom organiza în continuare, pentru a apăra dreptul la muncă al colegilor concediați”, a declarat Ion Caraignat, liderul filialei locale a „Cartel Alfa”.

Se pune întrebarea: ce motiv a avut managerul terminalului de containere din portul Constanța de a nu da curs invitației de a participa la discuțiile de la Prefectură? Dacă decizia sa a fost legală și justificată economic, dacă în compania pe care o conduce se respectă timpul de odihnă al angajaților, dacă lucrătorii nu se aleg cu boli profesionale și nu mor în accidente de muncă, așa cum susțin sindicatele, de ce nu a venit să spună cum stau lucrurile în realitate? Doar se știe că cea mai bună apărare este adevărul. De ce oare nu a venit să spună propriul său adevăr în fața prefectului? 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.439 secunde