Grație politicii sociale a conducerii companiei CSCT

Fluierele și vuvuzelele sindicale de la poarta Ambasadei Emiratelor Arabe Unite s-au auzit până în Dubai

248

Articole de la același autor

Protestul sindical împotriva deciziei companiei Constanța South Container Terminal (CSCT) de a concedia trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu liderul de sindicat Pavel Nicolae, a căpătat nu doar un caracter național, ci și unul internațional.



Este „meritul” exclusiv al celor ce conduc terminalul de containere din portul Constanța că la acțiunea revendicativă participă sindicaliști din numeroase județe ale țării și că locul protestului a migrat din port, mai întâi în fața Prefecturii Județului Constanța, pentru ca pe data de 8 octombrie 2020 să ajungă în București, pe Aleea Modrogan, la numărul 4, chiar în fața sediului Ambasadei Emiratelor Arabe Unite.



Stimați cititori, trebuie să știți că, la acțiunea de protest din capitala țării, au luat parte 85 de sindicaliști. 45 dintre ei erau din județul Constanța: de la Oil Terminal, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Sindicatul Uniport Constanța, Sindicatul Portuar Român UNIREA, din agricultură și administrația publică locală. Lor li s-au alăturat sindicaliști din Mehedinți, Maramureș, din cadrul Federației Sindicatelor din Mediu, Federația Sindicatelor din Bănci, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și de la RADET București.

Ca efect al politicii de personal a conducerii companiei CSCT din portul Constanța, personalul ambasadei, în frunte cu Excelența sa, dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, a avut parte de un concert de vuvuzele și fluiere, pe care nu-l vor uita vreodată. Vorba zicalei românești: Unde dai și unde crapă!



Protestatarii au profitat de prilej pentru a povesti lumii întregi, prin portavoce și stația de amplificare, ce se petrece la compania Constanța South Container Terminal (CSCT), parte a Grupului DP World, din Dubai. Astfel, ascultătorii au aflat întâmplarea cu cei trei lucrători buni profesioniști, care au contribuit o viață întreagă la profitabilitatea terminalului de containere din portul Constanța, pentru ca în final să fie concediați din motive greu de crezut. A fost relatată și povestea lucrătorilor de pe macaralele unității, care fiind tot mai puțini, sunt puși să facă ore suplimentare, riscându-și sănătatea și chiar viața.

„Revendicările noastre au fost cuprinse într-un document redactat în limba engleză. Personalul ambasadei a refuzat să-l primească în forma printată, invocând măsurile de prevenție sanitară împotriva pandemiei Covid-19, și cerându-ne să-l transmitem online. Ceea ce am și făcut – a declarat, pentru cotidianul , Ion Caraignat – președintele Filialei Constanța a Confederației Naționale a Sindicatelor .

Mâine (9 octombrie) ne vom întoarce să protestăm, începând cu ora 9,30. În documentul transmis, am solicitat, printre altele, ca un reprezentant al Grupului DP World din Dubai să vină la Constanța, să vadă cu ochii lui ce se întâmplă.”



x x x

Stimați cititori, la nivelul concernului DP World, forța de muncă este foarte prețuită, după cum reiese dintr-un mesaj postat chiar pe pagina sa online și care exprimă filosofia sa socială: „Suntem o familie de peste 56.000 de angajați, datorită cărora comerțul se desfășoară în fiecare zi. Știm că oamenii sunt cel mai important atu al nostru, așa că ne ocupăm de acest bun al nostru, cultivându-i și ajutându-i să-și atingă întregul potențial prin programe cuprinzătoare de învățare și dezvoltare.”

Suntem convinși că dacă șeicul Ahmed Bin Sulayem – conducătorul concernului DP World n-a aflat, până acum, de scandalul declanșat de conducerea companiei CSCT din portul Constanța, cu siguranță că Ambasada Emiratelor Arabe Unite din București îl va informa curând. Am credința că șeicul nu va suporta rușinea adusă de acei subalterni, care sfidând filosofia socială a concernului, au concediat trei lucrători de bază din terminalul din portul Constanța, membri la bine și la greu ai aceleași familii de peste 56.000 de angajați.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5398 secunde