Sub presiunea protestelor sindicale

Conducerea companiei CSCT reanalizează decizia de concediere a trei lucrători

433
Conducerea companiei CSCT reanalizează decizia de concediere a trei lucrători - conducereacompanieicsctreanalize-1601051192.jpg

Articole de la același autor

După șase zile de proteste, conflictul dintre sindicate și conducerea companiei Constanța South Container Terminal (CSCT) a intrat în faza dialogului. Vineri, 25 septembrie 2020, reprezentanții sindicatelor și conducerea unității s-au așezat la „masa verde”, pentru a găsi o cale de stingere a conflictului.

Din delegația sindicală au făcut parte: Petru Sorin Dandea - secretarul general al Confederației Naționale a Sindicatelor „Cartel Alfa”, care este și membru în Comitetul Economic și Social European, Ion Caraignat președintele Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța și Silviu Stanciu, președintele Sindicatului Portuar Român UNIREA și al Federației Sindicatelor Trans-Conex.

„Discuțiile au decurs amiabil. Senzația noastră, a părții sindicale, a fost că, de această dată, conducerea societății este deschisă la dialog. Noi ne-am spus punctul de vedere cu privire la disponibilizarea celor trei colegi, printre care și liderul de sindicat. Am solicitat în mod expres să se analizeze foarte bine câștigul pe care compania îl are în urma acestor disponibilizări raportat la ceea ce pierde ca urmare a acțiunilor de protest. În final, conducerea companiei a promis că va reanaliza, cu responsabilitate, decizia luată. A rămas ca până săptămâna viitoare să ne dea un răspuns cu privire la ce vor face în continuare: dacă vor reveni asupra deciziei, dacă vor căuta soluții alternative, dar aducând oamenii înapoi în societate.

I-am informat că, în cazul în care nu vor reveni asupra deciziei, acțiunile de protest vor continua conform calendarului anunțat.

Între timp, conducerea Confederației a luat legătura cu primul ministru Ludovic Orban și l-a informat despre situația de la CSCT. Ținând cont de faptul că terenul și infrastructura terminalului de containere din portul Constanța, aflate în exploatarea DP World, sunt proprietatea statului român, considerăm că proprietarul are un cuvânt de spus în acest conflict. De asemenea, am informat toate autoritățile despre ceea ce se întâmplă la CSCT.

Eu am încredere că se va reveni asupra deciziei de concediere a celor trei colegi. După discuția de astăzi, cred că s-a înțeles pe deplin mesajul nostru și că, prin dialog, va fi stins conflictul”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Silviu Stanciu.

În cazul în care conducerea CSCT nu îi va reîncadra pe cei trei lucrători concediați, sindicatele vor organiza acțiuni de protest în fața Ambasadei Emiratelor Arabe Unite de la București, vor picheta Ministerul Transporturilor și Prefectura Constanța, iar cel puțin douăzeci de sindicaliști vor intra în greva foamei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7441 secunde