Deoarece conducerea companiei CSCT refuză dialogul

Protestul din portul Constanța se va muta în fața Ambasadei Emiratelor Arabe Unite

512

Articole de la același autor

Acțiunea de protest de la ușa companiei Constanța South Container Terminal (CSCT) din portul Constanța Sud a luat o amploare națională.

Ieri, 23 septembrie 2020, printre cele o sută de persoane care pichetau sediul sucursalei din portul Constanța a concernului DP Word se aflau reprezentanți ai Sindicatului Uniport Constanța South, Sindicatului Portuar Român UNIREA, Federației Sindicatelor Trans-Conex și ai Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța „Cartel Alfa”, ai sindicatelor surori din Călărași, Maramureș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Galați, din Sindicatul Alrom Tulcea, Federația Sindicatelor din Instituțiile de Mediu, de la Arcelor Mital Galați și din Federația Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă.



Cei circa 50 de sindicaliști din cadrul companiei Constanța South Container Terminal (CSCT) care au participat la acțiunea de protest și-au acoperit fețele pentru a nu fi recunoscuți de „spionii” companiei.

Protestatarii s-au dezlănțuit și de această dată, bătând din tobe, butoaie și tingiri, suflând în fluiere, goarne și vuvuzele, punând sirenele să urle și scandând: „Demisia! Demisia! Demisia!”

„Și de această dată, conducerea companiei a refuzat dialogul cu sindicatele. Îi vom transmite o solicitare scrisă pentru organizarea unei întâlniri cu o delegație sindicală, în ziua de 24 septembrie. Din delegație va face parte și Petru Sorin Dandea - secretarul general al Confederației Naționale a Sindicatelor . care este membru în Comitetul Economic și Social European”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Ion Caraignat - președintele Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța a „Cartel Alfa”.



Sindicatele intenționează ca, de săptămâna viitoare, să picheteze Ambasada Emiratelor Arabe Unite în România, având în vedere faptul că grupul de firme DP World își are sediul central în Dubai. Totodată, va fi pichetat și Ministerul Transporturilor.

„Deja, Confederația a trimis mesaje privind acest conflict în întreaga Europă și pe rețelele de socializare”, a precizat Ion Caraignat.

După cum se știe, protestul a fost declanșat de decizia conducerii companiei CSCT de a concedia trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul organizației.



Lista de revendicări a protestatarilor cuprinde următoarele solicitări: „anularea măsurii concedierii liderului de sindicat și a celor doi salariați; activarea poliței de asigurări sociale pentru boală profesională; mărirea salariilor cu 12%, pentru acoperirea inflației pe anii 2018 – 2019”.

„În continuare, compania cheamă salariații din timpul liber să facă muncă suplimentară pe podurile rulante. N-au cum să acopere cu un efectiv de 29 de salariați necesarul de forță de muncă pentru patru poduri, care lucrează în trei schimburi, în condițiile în care trebuie asigurate concediile de odihnă și cele medicale”, a declarat Ion Caraignat.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6122 secunde